23 de gen. 2013

RECOMANACIÓ DIRECTA #8Boxcutter
Caixafòrum, 25 de gener

L'irlandès Barry Lynn és un músic versàtil, capaç de fer un disc canònic de dubstep com Oneiric quan el gènere estava en voga, i de treure un disc de downtempo i funk sintetitzat al cap de pocs anys. És possible que la seva música hagi perdut força i identitat entre tanta recerca i canvi estilístic, però Boxcutter és un cul d'en Jaumet que cal tenir en compte, encara que de vegades patini. Si de cas, el 25 té una oportunitat per convèncer-nos.

Hoax
Blokes Fantasma, 25 de gener

Són de Massachussets, un dels estats amb el so hardcore més brutal, ràpid i agressiu dels EUA. És evident que ho porten als gens, Hoax desprenen violència (només cal mirar els vídeos de Youtube). Els seus concerts són una bacanal de sang, suor, crits i ràbia. Com diria un publicista, aquest concert serà una experiència única. Completen la vetllada Glam, Arrest, Una Bèstia Incontrolable i Origen (en el seu primer concert). Tot a un amigable preu de 3 euros.

24 ideas + Budellam
Estraperlo, 2 de febrer

El hardcore es defineix, entre moltes altres coses, per tenir una gran implantació i tradició com a referent local. A Catalunya hi ha hagut molts “herois locals” com Subterranean Kids, HHH, Corn Flakes o 24 ideas. Aquests últims, després de més de 15 anys d'inactivitat, han decidit tornar a fer concerts (amb dos membres originals) i la vetllada l'Estraperlo, amb els mítics Budellam, es presenta més com a un exercici de memòria històrica que com a una altra cosa. L'exercici de nostàlgia es completa amb la presència de Plastidecore.

Veronica Falls
Be Cool, 31 de gener

Abans sortien grups de jangle-pop de sota les pedres, però últimament hi ha una sequera considerable. Veronica Falls són dels pocs que han sabut trobar una identitat, a vegades un pèl erràtica, rascant les guitarres i fent harmonies corejables. A més, en directe són dels que no acostumen a fallar. Sí, han vingut molt últimament. Sí, l'entrada podria ser més barata. Sí, sí, però no hi ha tants bons concerts de pop darrerament.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Joanaina Font

2 comentaris:

fricoleg ha dit...

per la setmana vinent no t'oblidis del de Lory Money al Razz amb el seu "hitazo" OLA K ASE

Lluís Huedo ha dit...

La foto de portada és impagable!