18 de gen. 2013

MEMES I OLA K ASE. QUÈ ÉS TOT AIXÒ?Ets piulador i no pares de sentir això d'OLA K ASE? Coneixes algú que està tot el dia amb l'OLA K ASE? Ha arribat el moment (i mira que sembla difícil) en què estàs més fart de l'OLA K ASE que de l'"Envàs on vas"? Vols saber què és i d'on ve tot això? Doncs, mira per on, nosaltres et podem dir alguna cosa sobre aquest tema però, com sempre, després de l'hipersalt.


Si saps el que és un meme, això vol dir que passes molta estona a la Xarxa. Si saps d'on ve l'expressió tan repetida últimament a Internet "OLA K ASE?", és que passes massa temps penjat del teu ordinador/smartphone/tablet. Però si saps o creus saber d'on ve, no és res molt greu ni és cap delicte, però hauries de sortir més.


L'obra original... o no

"OLA K ASE?" és un meme dels molts que han arribat a la Xarxa durant els últims temps. Un meme és una paraula que serveix per denominar el concepte que es transmet per la Xarxa d'un usuari a un altre, ja sigui una frase, foto, un enllaç o inclús, un hashtag. Una gran part d'aquests memes surt del fòrum dels fòrums actual: 4chan. Aquest és un dels canals més importants, avui, a Internet i serveix d'altaveu d'aquestes i més coses curioses i divertides. I Forocoches és el seu aprenent a nivell estatal.

L'autèntic origen d'aquest meme en particular no pot venir de fora, ja que no es tracta d'una expressió traduïda com passa en molts casos. El que realment sabem és que l'expressió "OLA K ASE" té un origen totalment desconegut. Moltes fonts apunten que una de les primeres vegades que es va fer servir va ser amb la imatge d'una llama, segurament a Forocoches, cap a principis de la tardor del 2012. Després s'ha fet servir en incomptables ocasions a Twitter, Facebook i altres xarxes socials.


Ja trigaven en fer-ho

Però, com sempre, en tots els booms virals d'aquest tipus, hi ha qui treu més cullerada. En aquest cas, un videoclip de dubtosa qualitat, però que enganxa molt, amb una tornada mencionant aquest meme, s'està tornant en el Gangnam Style estatal, havent superat ja els 2 milions i mig de visites. Això sí, ja t'advertim des de GN que potser l'hauràs de veure més d'una vegada i que després no te'l podràs treure del cap. OLA K ASE?
Fotografia de portada: youtube
Text: Christian Peña
Correcció:Joanaina Font

1 comentari:

Anònim ha dit...

Lory Money és un astre. Jo crec que està conxorxat amb l'Ivan Zayas: aquest darrer només treu cançons a l'estiu, i Lory Money només a l'hivern. Així, entre l'un i l'altre, tot l'any copant el panorama musical.

http://www.youtube.com/watch?v=di22vzZeTlk