22 de gen. 2013

LA TERCERA D'EN HAGAN


Tom Hagan
Muy bien Carlitos
Any: 2012
Discogràfica:Autoeditat


Carles Vidal i el seu àlter ego Tom Hagan van tancar el 2012 tot completant la trilogia iniciada el 2010 amb el seu debut “Carlitos Buey”. Un trienni de publicacions autoeditades on aquest Muy bien Carlitos s'endú el primer premi.
I ho fa perquè abunden les millores, com ara la cohesió del conjunt, força desvalisat als dos primers treballs. Ara podem imaginar un fil conductor que agermana les cançons, abans hagués estat impossible amb el guirigall estilístic i idiomàtic (també, de vegades, deliciós, tot sigui dit) predominant als dos germans petits. A Muy bien Carlitos, els arranjaments i la producció donen un pas endavant i l’amic Tom canta millor, amb major coneixement de l’instrument humà.

Les lletres destil·len innocència, però també desengany, fruit potser d’una eterna adolescència que conviu amb la maduresa de qui supera la trentena. D’entre els vuit talls presents n’hi ha que esdevenen favorits instantanis. “En manos de” és pop elegant, que cuida el petit detall, amb una tornada ambiciosa, que no grandiloqüent. “Back to your panties” podria passar per un hit del primer Lloyd Cole. Fa vint i cinc anys ho hagués petat. “Me & Claudia” creua les formidables cares B dels Weezer de mitjan dels noranta amb el Tom Petty d’Fm universitària de l’Amèrica de finals dels setanta.

És ara quan la marca Tom Hagan té prou entitat i fermesa, diríem que prou com per començar a fer-se un petit lloc entre els noms destacats del pop fet a Catalunya. Per totes aquestes i moltes raons més, Muy bien Carlitos.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Danigon
Correcció: Joanaina Font