25 de gen. 2013

ENVÀS, DE QUÈ VAS?Sí, tots ja ens hem fet un fart de veure i sentir a tot arreu aquesta campanya. Hem pensat i tot a pagar la quota de l'Spotify només per deixar de sentir la maleïda melodia de l'anunci. Però, realment, sabem de què va aquest anunci? Sabem quin és el veritable objectiu i qui n'està realment darrere a part de la Generalitat? Després de l'hipersalt, exposem tota la informació que hem trobat.


Un dels objectius de tota campanya publicitària avui en dia és fer soroll, que la gent en parli, independentment del producte/servei que estigui oferint. Perquè si s'aconsegueix això, la resta ja vindrà rodada. Una vegada s'ha entrat al cap del consumidor, l'èxit està assegurat. I això van pensar segurament els ara famosos publicistes de la campanya "Envàs, on vas?", darrere de la qual hi ha, teòricament, la Generalitat de Catalunya. Amb la col·laboració d'Ecoembes.


Memes catalans? Sí, existeixen

Però qui són Ecoembes? Són una de les empreses privades, juntament amb Ecovidrio, encarregades d'una part del procés de reciclatge. Aquestes, si troben que els elements reciclats no es corresponen amb el que haurien de trobar (per exemple, trobar envasos de plàstic a on haurien d'anar els envasos de vidre), han de gastar més per fer la sel·lecció i, per tant, els seus beneficis són inferiors, parlant en grans trets i perquè tots ho entenguem millor.

A tot això, hem d'afegir que Catalunya és una de les comunitats de l'Estat espanyol que més recicla. Però sembla que no ho fem bé, i per això se'ns intenta conscienciar i corregir per fer-ho millor. Així i tot, les queixes dels ciutadans per aquesta campanya, suposadament didàctica, són molt nombroses, tal com indiquen els diaris i mitjans. Tot això per no parlar del seu web, que no és accessible des de tots els navegadors i que afegeix encara més confusió quan fem una cerca per aclarir algun dels dubtes que se'ns presenten quan anem a reciclar.


Nois, a que ara les veies amb altres ulls?

Un dels més perjudicats, però, és el grup de les Mamzelles, les "afortunades" que els responsables de la companyia publicitària van triar per interpretar i cantar el tema d'"Envàs on vas?", que s'ha convertit en tot un fenomen a Internet i en el nostre dia a dia (l'odiem, l'estimem, l'ignorem, el detestem) i que ha rebut moltes paròdies, d'entre les quals triem aquestes dues com les més divertides.


Fotografia de portada: Google
Text: Christian Peña
Correcció:Joanaina Font