4 de gen. 2013

ELS NOUS PROJECTES DE GOOGLEAmb el nou any arriben els nous projectes. I en el cas de Google no podia ser diferent. Aquest any sembla que tornarà a ser brillant pel gegant d'internet que segueix amb projectes amb els que va arribar al final del 2012 i que sembla que acabaran d'esclatar (o no) en aquest nou any. Nosaltres t'expliquem uns quants, com sempre, després de l'hipersalt.


No són projectes d'aquest any, que segur que en començaran d'altres a la companyia americana de Google. Aquests que veurem són projectes que s'han començat a l'any anterior però que sembla que assoliran una repercussió més gran aquest any 2013. Projectes de diferents tipus però molt orientats a la cultura social i de col·laboració.


Un mapa molt maco. I res més.

Com comença un nou any, tots ens marquem uns propòsits per cumplir al llarg dels 365 dies. El que ha fet Google és un mapa col·laboratiu i interactiu perquè cadascú marqui els seus propòsits, que poden anar ser de diversos caires, com els típics "deixar de fumar" o "anar al gimnàs", o d'altres més actuals com "muntar una empresa" o "llibertat per Txetxenia". L'objectiu pràctic d'aquest projecte no està gaire clar, però aquestes coses sempre són gracioses.

Per altra banda, l'any passat es va parlar molt d'un misteriós joc social basat en realitat augmentada sota el nom clau de Ingress. Ara mateix només existeix en beta privada (versió de proves), és a dir, sota invitació. En aquest joc, hauràs de defensar el planeta de la facció enemiga (hi ha 2 faccions diferenciades) mitjançant la geolocalització del teu mòbil o tablet (amb sistema operatiu Android, per suposat), aliar-te amb altres companys de facció i descobrir nous portals i ubicacions per portar a terme la defensa.


Una nova forma i friki de jugar?

Per acabar, parlarem breument del que sembla que serà un dels projectes claus del 2013 per Google: Now. Aquesta aplicació és un assistent personal totalment integrat en els nous sistemes operatius d'Android que bassant-se en la teva informació i el que t'envolta, et donarà sempre (o això pretèn) la informació que necessitis en el moment i lloc en que les necessitis, tal i com mostra el video que us posem a continuació. I així comença l'any 2013 per Google. Bon any a tothom!
Fotografia de portada: Google
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent