24 de gen. 2013

ELS CONCERTSPERQUESÍ AL CENTRE CÍVIC URGELLEl Centre Cívic Urgell està molt bé. Us ho dic així de clar. Fa un parell d'anys que es va inaugurar i s'hi fan nombroses activitats per a tot tipus de públic. "Doncs com a qualsevol centre cívic", em direu. Doncs no! Aquest és diferent, perquè s'hi fan concerts d'allò més interessants de manera regular i enfocats a un target molt semblant al teu, estimat/da lector/a de Gent Normal. És el cicle Concertsperquesí, que se celebra el segon dijous de cada mes i és totalment de franc (fet gairebé insòlit a Barcelona).

En realitat, els Concertsperquesí ja tenen una llarga trajectòria. Van començar l'any 2009 a Can Déu de Les Corts i durant els dos següents anys el cicle es va programar a Can Déu i al Centre Cívic Urgell alternativament. Des de 2012, és aquest darrer espai el que acull de manera exclusiva els Concertsperquesí. L'any passat hi vam poder veure grups com l'Orquestra Fireluche, Les Atxes, Evripidis and his tragedies, Renaldo&Clara o Anímic i solistes com Ferran Palau. Enguany tenen la voluntat de créixer encara més i seguir acostant-nos les propostes emergents més interessants de la música feta a casa nostra. Aquest any han començat forts i el passat 10 de gener ja hi vam poder veure The Free Fall Band, el grup del moment, del qual tothom parla per la seva joventut i per les seves bones cançons. El mes vinent tindrem l'oportunitat de veure la nova formació dels mallorquins Papa Topo i el març serà el torn del pop preciosista dels Senyors Tranquil.

I això no s'acaba aquí. La gent dels Concertsperquesí també organitzen l'Ermessenda Pop Festival, un petit festival totalment gratuït que té lloc al mes de juny i s'organitza conjuntament amb el Centre Cívic Urgell. Aquest festi és la culminació de tota la feina feta durant l'any i una proposta diferent als concerts mensuals, que combina dues actuacions a l'Auditori del centre amb una a l'escenari instal·lat a l'illa interior Ermessenda de Carcassona. L'any passat va comptar amb les actuacions d'Oliva Trencada, Joan Colomo, Renaldo & Clara i Doble Pletina i enguany estem segurs que mantindran el llistó.

En una ciutat on cada cop hi ha menys sales de concerts i cada cop sembla més difícil veure música en directe, cal celebrar iniciatives com les de Concertsperquesí, perquè són la llum enmig de la foscor.

Fotografia de portada: Facebook Concertsperquesí
Text: Montse Casas
Correcció: Joanaina Font