3 de gen. 2013

EL MILLOR QUE LI HA PASSAT A CATALUNYA AL 2012Les dues últimes setmanes hem estat repassant el bo i millor de l'any 2012 en matèria de música, videoclips, televisió, sèries, cinema... Ja sabeu, temes menors, cosetes de cultura. Ens hem adonat que ens deixàvem una cosa més important que res: Catalunya. Què és el millor que ha passat al nostre país durant el darrer any? Doncs moltes coses! Sobretot arran de les passions patriòtiques i independentistes que va aixecar la darrera Diada. Per això, hem volgut recollir en un bonic post el més surrealista que ha donat aquesta terra durant els darrers 365 dies, per ratificar que els catalans, quan ens hi posem, podem fer coses increïblement surrealistes. De fet, reclamen des d'aquí un anunci d'Estrella Damm que giri entorn d'alguna d'aquestes coses meravelloses.


1. Barcelona World

No volíeu un parc temàtic/casino? Doncs us en farem 5 de ben guapos al costat mateix de Port Aventura. Brillant idea del Govern que recull la voluntat del poble. Ja se sap que ells ho fan tot pensant en nosaltres, fins i tot els permisos d’obres.

2. Keep Calm and Speak Catalan

No heu de patir per la supervivència del català ni per les lleis que s'inventa en ministre Wert. Amb aquest pòster en anglès i una miqueta de polèmica perquè ens han esborrat l'usuari a Twitter ho solucionarem tot. Moritz també vol posar de la seva part, com ho fa Qatar Airlines a la samarreta del Barça. Molta difusió. Sortirem al Bastè i ERC ho portarà al Congrés dels Diputats.

3. Som Catalunya

Hit de hits. La cançó amb més sentiment que hem sentit des de "Porto el Barça dins el meu cor" de Jofre Bardagí. "Una terra d'oportunitats, on els teus somnis es fan realitat", diu la lletra, i estem segurs que ha fet plorar a més d'un. De fet, quedaria genial a l’anunci de promoció de Barcelona World; esperem que el Govern se n'adoni!

4. Merchandising independentista

Aquest petit país no té res a envejar a Anglaterra o Estats Units en qüestions de merchandising. Aquí, quan ens hi posem, ho fem de debò i som capaços de fabricar les xancletes independentistes, les bambes independentistes, el torro independentista o estelades de tots els colors imaginables. I és que clar, ara que tothom és independentista, tot això té sortida, senyors!

5. Jesucrist el va matar un català

Sí, heu llegit bé amigues i amics. Al suposat fill de Déu el va matar un català segons una fantàstica teoria de El Mundo. Amb aquest assassinat, els personatges històrics assassinats per catalans ascendeixen a dos: Jesuscrist i Trotski.

BONUS TRACK

L’entrevista de Jordi Bastè a Gerard Piqué el dia de la vaga general

En Bastè, el dia de la vaga general, estava al peu del canó informant al personal. Ho va fer tan rigorosament que va tenir temps d’incloure en el seu programa una interesantíssima entrevista amb el jugador del Barça, Gerard Piqué. Optimisme. És el que necessita el país.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Montse Casas
Correcció: Joanaina Font