8 de gen. 2013

DIMARTS GOLIARDS DEL GENER DE 2013


A l'ombra de Barcelona, al carrer on no hi toca mai el sol perquè quan surt el sol el carrer està de ressaca i amb ulleres de sol, a l'ombra de Barcelona, dic, on no neva ni plou i el microclima el fa la gent. Gent d'aquí i d'allà, d'aquests i d'aquells altres, gent tot sovint estranya que s'arrauleix a cantonades de fanals fosos. Basses de capgrossos i de no tant grossos. Sota la llum de fluorescents del futur passat. A l'ombra de Barcelona, intento dir, hi ha vida, i cada dimarts es manifesta al Bar Robadors 23, al carrer Robadors, a l'ombra funesta de l'Hotel Barceló de la Rambla del Raval, a tocar de les flaires de Casa Leopoldo, paret per paret amb la Bata de Boatiné. El millor de cada casa.

Us presentem els Dimarts Goliards d'aquest gener.


Anar un dimarts al Robadors 23 és com canviar d'època. És tornar a la Barcelona més autèntica i fílmica que, junt a allò que succeeix a l'interior, es transforma en una experiència única. Un servidor només ha tingut l'oportunitat d'assistir-hi una sola vegada (per ara). Va ser en una cita amb en Roger Pelàez i encara ho paladejo al rerefons de la gola com el whisky de la nit anterior.

En l'anterior post sobre el naixement dels Dimarts Goliards en parlàvem una mica més, però no gaire, perquè no hi ha molt a dir. El que hi ha és molt a viure, tal com vàrem fer amb Colomino quan ens varen obrir el bar per fer, per fer… no sé què varem fer.

Heus aquí la programació:

El dimarts 8, l'insigne poeta Josep Pedrals, el capitost de la generació del 79, ens tornarà a deixar bocabadats amb la seva pirotècnia verbal fora mida.
El dimarts 15, l'astròleg anarquista Roger Pelàez sacsejarà l'eix de la Terra en directe.
El dimarts 22, la Rachel Arieff perpetrarà el seu àcrata Cabaret Extrem.
El dimarts 29, els Mil Pesetas ens tocaran la seva música experi/mental i instru/mental postlaietana.


Això sí, per molt mascles blancs i heteros que sigueu, o per molt donzelles joves sense talons que sigueu, per anar-hi de safari millor us quedeu a casa. No sigueu turistes nord-americans que esperen que tothom parli anglès.


Fotografia de portada: Josep Pedrals
Text: Lluís Huedo
Correcció:Joanaina Font

1 comentari:

MAXIMUMCLATELLOT ha dit...

No us perdeu el flyer de lo de demà:
http://maximumclatellot.blogspot.com.es/2013/01/dimarts-robadors23-2121h.html
Feu-lo correr i aviseu a tothom que NO vingui que vingui.