21 de gen. 2013

CLIPS IMPERDIBLES #75


Violència, sang i alguna altra cosa. Així és com s'hauria d'anomenar aquesta 75a secció dels clips imperdibles, perquè no sé què els ha passat als realitzadors de videoclips, però a la majoria dels que he vist aquesta setmana, hi apareixien sang i cops de puny. Així que, tant si m'agrada com si no, la selecció d'avui no podia ser de cap altra mena.

El que tenen en comú aquests videoclips d'imatges pertorbadores són les escenes postapocalíptiques i societats en què l'ésser humà és una espècia minoritària que intenta sobreviure entre androides disfressats amb la pell dels humans als quals assassinen, com en el cas del clip d'SBTRKT, o entre persones que en el lloc de la cara hi tenen la part posterior del cap (és difícil de definir, millor que ho veieu vosaltres mateixos al clip de Day Joy).

De la mateixa manera que, en la selecció de la setmana passada, vèiem el vídeo de Milton Ladd per als dos temes “Never” i “Figure” de Hooray For Earth, aquesta vegada és Tyler T. Williams qui ha dirigit el clip de 6 minuts per als temes “Done To My Love” i “East Coast Dying”, de Gayze. El fet d'usar un sol vídeo per a dos temes és interessant, ja que estableix una narrativa coherent entre dues cançons que, per a l'oient, podrien tenir poc en comú, més enllà de trobar-se en un mateix àlbum.

Que hi hagi violència i sang no vol dir que l'humor no s'hi faci un lloc. En el nou vídeo d'Scott Jacobson, comediant nord-americà, per a Dinosaur Jr., l'humor es fa evident, encara que aquest no sigui excessivament violent. L'anterior vídeo que va estrenar aquesta banda també era bastant divertit, de fet era molt millor que el d'avui, però és que si no el posava, no tenia l'excusa per mencionar l'anterior, que podeu veure aquí. Sigui com sigui, el nou no està malament; és sobre un pare de família tradicional que es torna boig pels subwoofers i se n'instal·la uns al cotxe. A partir d'aquí té experiències surrealistes en les quals es pega amb en Henry Rollins.


1. Day Joy - “Go To Sleep, Mess” (by Michael Lawrence)


2. Gayze - “Done To My Love” i “East Coast Dying” (by Tyler T.Williams)


3.SBTRKT - “Trials Of The Past" (by Ross Anderson)


4. V.E.E.N. - “Thyreoalis”


5. Dinosaur Jr. - “Pierce The Morning Rain” (by Scott Jacobson)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Day Joy, "Go To Sleep, Mess", de Michael Lawrence.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font