14 de gen. 2013

CLIPS IMPERDIBLES #74


No acostuma a haver-hi vídeos de directes en aquesta secció, però avui em permeto fer una excepció perquè el vídeo de “Hand of Man”, de Django Django s’ho val i, a més, és un cas especial i la cançó és molt bona. Enmig de tot plegat, de les imatges d’un directe es passa a l’escena d’un pícnic a través d’unes transicions oníriques. Realitzat per John Maclean, germà de Dave Maclean, el bateria del grup, ha estat gravat amb Super-8, pel·lícula en blanc i negre. He de dir que els blancs i negres em costen, però quan estan ben fets s’han de saber apreciar, com hem vist en casos anteriors, als inoblidables vídeos de Woodkid, o ara a aquest, en el qual la qualitat tant de la imatge com del muntatge és més que evident.

Pel que fa al vídeo de How To Destroy Angels, dirigit per ells mateixos, només vull dir que és interessant com agafen l’error en la pantalla per fer-lo protagonista d’aquest clip. Ja s’ha vist altres vegades, però crec que en aquest cas s’arriba a mantenir en el límit de l’estètica, control que han perdut altres treballs.

Us aviso que aneu "al tanto" amb el de Hooray For Earth, perquè a la meitat es van tornar molt bojos. És un clip per a dues cançons (d'aquí que duri 7 minuts i escaig) i que va sortir a principis de desembre, quan el tema de la fi del món estava en boca de tots. Es nota que el rotllo apocalíptic hollywoodenc ha fet molt de mal. Si us avorreix el principi, salteu a la meitat de cop i voldreu tornar al principi. Així i tot, és imperdible.

I per ser breu, que el gener és més d’exàmens, només comentar que el de STYYG està molt bé; i l’últim, el de Sunglasses... podria estar millor, però és simpàtic.
Bona setmana, i pregueu perquè arribi el febrer aviat!


1. Django Django - “Hand of Man” (by John Maclean)

Django Django: Hand of Man on Nowness.com.


2. How To Destroy Angels - “The Loop Closes” (by How To Destroy Angels)


3.STYGG - “V886 Centaury" (by Johan Bring & David Strindberg)


4. Hooray For Earth - “Never/Figure” (by Milton Ladd)


5. Sunglasses - “Swim” (by Harrison Jaffee & Brian Urman)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Django Django, "Hand of Man", de John Maclean.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font