11 de gen. 2013

CANVIARÀ MEGABOX EL NEGOCI DE LA MÚSICA?Si mirem les notícies de fa tot just un any, llegirem sobre el cas de Megaupload i l'assalt que la policia va dur a terme a casa del seu creador, Kim Dotcom. En aquell moment, en Kim estava preparant un nou sistema amb el qual fer front a la indústria de la música, una nova alternativa de negoci. Després de la batuda, en Dotcom ha tornat amb ganes de seguir amb aquest projecte per, si pot, enfonsar la mateixa indústria que l'ha volgut enfonsar a ell. Si vols conèixer algun detall més, nosaltres te'ls expliquem després de l'hipersalt.


Sembla que Megabox serà el nom clau del nou sistema que pretén revolucionar totalment i definitiva la indústria musical tal com la coneixem. El seu creador, en Kim Dotcom, posarà en marxa l'hereu del seu desaparegut (forçadament) Megaupload el proper 19 de gener, com vam explicar fa unes setmanes, justament un any després del tancament de l'antic servei. Un nou sistema d'emmagatzemament molt més segur i 100% (sobre el paper) legal.


Kim Dotcom, l'angelet que vol enfonsar l'actual indústria musical

I pocs mesos després, el torn serà aquesta vegada de Megabox, un projecte que està essent desenvolupat per una companyia portuguesa. Tot i que encara no es coneixen gaires detalls, el seu creador ha avançat que serà un sistema totalment gratuït i basat en publicitat mitjançant una aplicació, Megakey. El 90% dels diners aconseguits aniran íntegrament cap a l'artista, i la resta, cap a la plataforma. Un sistema no només molt més equitatiu que qualsevol altre fins ara (altres, com Spotify, ja ho havien provat abans amb considerable èxit, però sense haver suposat encara un canvi radical en la indústria musical), sinó que pretèn acabar amb els repartiments on uns pocs s'enriquien molt per fer poca o, més aviat, cap feina.


L'aspecte és el de menys. L'important és la idea

Hem de veure si això tindrà l'èxit que preveuen, però el que sí que està clar és que els grans beneficiats, a priori, no serà només el públic en general, sinó també els artistes, ja que per fi tindran uns guanys proporcionals a la seva popularitat i, en molts casos, qualitat musical i talent. Paciència, que ja queda menys.Fotografia de portada: Google
Text: Christian Peña
Correcció:Joanaina Font