16 de gen. 2013

10 RAONS PER VEURE PARKS AND RECREATION

Diuen que els conversos són la pitjor espècie sobre la terra, que passen d’ignorar o recriminar una idea a adorar-la de forma fanàtica. Si és així, ho confesso, formo part d’aquest abominable grup perquè després de molt de temps fent veure que Parks and Recreation (NBC) no existia, he acabat obsessionant-me amb ella de forma desenfrenada. I com una de les claus per estendre la conversió és el proselitisme, avui em proposo donar-vos 10 raons per les quals heu de sucumbir a l’embruix de Pawnee, poble d’Indiana, i els seus habitants.

Abans, però, d’enfrontar-vos a las quatre temporades i mitja que s’han emès fins ara, un petit truc, només vàlid per aquesta sèrie. Veieu el pilot, que us servirà per conèixer els personatges principals, i salteu directament a la segona temporada. Parks and Recreation va tenir un inici titubejant, amb sis capítols irregulars massa influenciats per The Office. És a partir de la segona temporada quan la sèrie troba la seva identitat pròpia i dóna motius a l'espectador per no abandonar-la. Nosaltres repassem a algunes de les raons per les quals no heu de deixar escapar l'oportunitat de veure-la.

1.Happy Place: Parks and Recreation és defineix per ser un happy place, una sèrie que ve de gust veure perquè ens fa sentir bé. La producció de la NBC és divertida i optimista amb uns personatges altament adorables. Pawnee pot ser el lloc més "cutre" del món però els treballadors del seu departament Parks and Recreation (Parcs i Jardins), éssers peculiars, s’estimen i s’ajuden sempre que poden, encara que sigui de formes curioses.

2.Vote for Leslie Knope: Interpretada per Amy Poehler, Leslie Knope, la subdirectora de Parcs i Jardins, és l’ànima del departament i una espècie de mare pels seus companys de feina. Apassionada i obsessiva, seria capaç de fer qualsevol cosa pels parcs de la seva ciutat, pels seus amics i pel vicepresident d’Estats Units, Joe Biden, el seu ídol sexual. És una dona amb un cor d’or, que creu en la política al servei del ciutadà i que somnia en convertir-se algun dia en la primera dona en ocupar el càrrec de presidenta del país. Molts votaríem per ella, en bona part gràcies al carisma que li ha atorgat Amy Poehler amb la seva interpretació. Poehler és enginyosa i brillant, com va demostrar aquest cap de setmana presentant els Globus d’Or, i fa que t’enamoris del personatge. Bona mostra de la bogeria que desperta Knope són els múltiples gifs que podeu trobar d’ella a la xarxa.

3. Beautiful Ann: De quantes maneres podem anomenar als nostres amics? En cada capítol, Leslie Knope inventa una nova frase per dirigir-se a la seva millor amiga, la infermera Ann. El gag recurrent és l'expressió condescendent de Leslie seguida d’un beautiful Ann.

4.El grup i la seva interacció: Parks and Recreation va més enllà de una simple sèrie de gent que treballa junta. L’evolució de les trames han permès construir un relat sobre un grup d’amics, cadascun amb unes característiques molt determinades però no immòbils. Un dels punts a favor dels guions de la sèrie és que ens ha permès veure com els personatges han crescut i evolucionat a mesura que han passat les temporades.

5.Ron Swanson: El cap de departament és un defensor del liberalisme, en el seu món ideal no existiria ni govern i sense impostos. És un personatge antagònic a Leslie Knope però això mai el fa el seu enemic, tot el contrari. Entre tots dos s’estableix una relació de germans que enriqueix moltíssim la sèrie. Swanson és una màquina de frases lapidàries, ja sigui centrades en idees polítiques o en la barbacoa, la seva gran passió gastronòmica. Nick Offerman, que dóna vida al personatge, és capaç de trobar el punt just per interpretar l’home dur americà però que en el fons és més tou que el cotó de sucre.

6.Tammy 2: Impagables totes les escenes en les quals apareix Tammy 2, interpretada per Megan Mullally, coneguda per donar vida a l’alcohòlica Karen de Will & Grace. Tammy 2, bibliotecària i depredadora sexual, és la segona ex-dona de Ron Swanson i només per ensorrar-li la vida. Aquest personatge esporàdic és un dels més desfasats de la sèrie i les escenes en les quals interacciona amb Leslie Knope i Ron Swanson són algunes de les més divertides de la sèrie. Com a curiositat, Mullally és a la vida real la dona Nick Offerman, que interpreta al seu ex-marit.

7. Lil’ Sebastian: Com tot bon poble, Pawnee també té la seva mascota. Es tracta de Lil’ Sebastián, un poni que els habitants del poble insisteixen a dir que és un cavall petit. Lil’ Sebastian és el centre d’alguns dels millors capítols de la sèrie.

8.Rob Lowe: Sí, increïble, però Rob Lowe pot ser un bon motiu per veure una sèrie. L’ídol adolescent dels 80 clava el personatge paròdic de Chris Treager , un home extremadament positiu i obsessionat amb l’esport que arriba a Pawnee per posar ordre a les finances de l’ajuntament del poble. El personatge va començar com esporàdic però ha acabat sent part del càsting habitual.

9.Jocs de paraules: És casi obligatori veure la sèrie en versió original per poder gaudir de la múltiples jocs de paraules que poblen els guions.

10.La sintonia: Addictiva fins l’extenuació, només sentir els primers compassos ja estareu fent saltets al sofà.
Fotografia de portada: Arxiu Text: Alejandra Palés Correcció: XX

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Què gran és en Ron Swanson!!! Jo vull ser com ell quan sigui gran i americà...i Rob Lowe ha tornat! Sí! Ah! i els cracks d'en Tom Haverford i Jean-Ralphio...ohhhh!!!
MIREU PARKS AND REC!!

Alejandra Palés ha dit...

Jo no ho hagués expressat millor. Per cert, Parks and Rec torna avui després de l'aturada de Nadal!