7 de des. 2012

VENT SOLAR VS CAMP MAGNÈTIC, UN MIX EXCLUSIU DE BOREALS


Boreals són una de les rareses del panorama musical barceloní. En una ciutat dominada pel garatge, el pop i els seus derivats, un joveníssim trio intenta col·locar amb esforç la seva fusió d’electrònica i post-rock experimental, vertebrant un discurs que s’acaba d’arrodonir amb lletres en castellà. A mig camí entre la chillwave i les textures més èpiques, els germans Víctor i Xavier Paradís, juntament amb el mallorquí Miquel Serra, conformen una de les propostes de nova fornada més interessants de l’estat.

Massa renouers per ser un grup d’electrònica a l’ús i heterodoxes en excés per englobar-se com una banda més de cançó lleugera. Ni dolços ni agres, a Boreals els agrada jugar a cercar nous sons, trobar ritmes moderns i recuperar-ne de clàssics, però alhora deixar marge perquè el que no poden explicar els sintetitzadors, ho expliquin les paraules.


Desde Un Mirador (Boreals) vídeoclip from rcassany on Vimeo.

Varen començar trepitjant fort l’any 2011, quan el seu Rome EP
va ser seleccionat com una de les millors demos de l’any per la revista MondoSonoro. Enguany han publicat Grecia EP, un recull de tres cançons aquesta vegada publicades sota l’aixopluc del segell Irregular Label. La portada d’aquest últim treball ha estat obra de l’artista, també mallorquí, Joan Bennàssar, qui a més s’encarrega d’engalanar la posada en escena del grup amb projeccions.

El trio ens deixa en exclusiva a 40PUTES un mix que podeu escoltar a continuació, amb temes de Four Tet, Cid Rim, Space Dimension Controller, Eluvium i Pat Metheny Group. A flotar!


Fotografia de portada: 40Putes
Text: Pau Riutort de 40Putes
Correcció: 40Putes