21 de des. 2012

LLAVORS QUÈ? JA S'HA ACABAT EL MÓN?Si avui, divendres 21 de desembre (o un dia posterior), estàs llegint aquest article significa que no s'ha acabat el món... encara! Però a quina hora se suposa que s'acabarà? És veritat? Què van dir els maies? Podem fer alguna cosa per evitar-ho? Ens hem de gastar els nostres estalvis l'abans possible? Hi ha algun altre fet relacionat? Tanquem el Gentnormal? No tenim resposta a tot, però intentarem solucionar algun d'aquests dubtes abans que s'acabi el món i després de l'hipersalt.


Teòricament, i sempre segons els maies, tot s'ha d'acabar avui, dia 21 de desembre (data en la qual publiquem aquest article. Si ho llegeixes algun dia més tard: enhorabona, es van equivocar!). O sigui, que tot allò de la pel·lícula 2012 s'ha de complir i no arribarem a veure si ens ha tocat la loteria, per qui l'hagi jugat, o a veure si el Barça guanya la lliga, o si podrem arribar a decidir si volem seguir formant part de l'Estat espanyol o no.


Potser això et salva, però còmode no diríem que ho sigui pas

Com no podia ser d'una altra manera, se n'està parlant un munt perquè interessa vendre premsa o hi ha diferents grups interessats en el fet que la gent tingui por perquè consumeixi o compri productes per construir vies d'escapatòria, com el senyor xinés que ha creat un arca per sobreviure a l'apocalipsi. O l'hotel que aprofita per oferir una fi del món més confortable. O per organitzar una orgia, així aprofitem millor el temps, no?

De fet, si ens posem puristes, els maies no van profetitzar cap fi del món, sinó la fi d'una era, que es pot interpretar de moltes maneres. Tot i que la paraula "fi" en sí mateixa només té una interpretació possible. La NASA està fent una feina molt dura intentant tranquil·litzar els milers de persones que s'han posat en contacte amb ells perquè confirmin si és certa la teoria, o si un cometa s'està apropant al planeta, cosa que ja han desmentit.


Ja sabeu, si hem de morir que sigui amb glamour

Sí, per ara estem vius, tot i que biològicament és qüestió de temps que ho deixem d'estar. Perquè els maies van pronosticar la fi del món, i ho van fer donant la data del 21 de desembre del 2012. Malauradament no van predir a quina hora seria, així que, per si de cas, durant tot aquest dia estigues alerta... o no.


Fotografia de portada: The Telegraph
Text: Christian Peña
Correcció: Joanaina Font