14 de des. 2012

INTERNET, FUTBOL I IDENTITATS FALSESQuan fa dos setmanes vam parlar d'en Pipi Estrada i les bromes a les quals el van sotmetre des de Twitter, no vam dir res sobre un particular personatge que també entrava en tot aquest embolic, en Miguel Iborra Gracie, un suposat jugador de les categories inferiors del Paris Saint Germaine. Et sona a broma? Sí? No? Després de l'hipersalt ens en riurem tots plegats.


Sembla mentida que ens els temps en què (gairebé) tot està a Internet, algunes persones encara puguin enganyar molts altres, ja sigui escampant enganyifes o, fins i tot, fent-se passar per persones que no són. Aquest és el cas de Miguel Iborra Gracie, un suposat jugador de futbol que actualment estaria a les categories inferiors del París Saint Germaine. I tot això ho sabem perquè el personatge en qüestió té un compte de Twitter (@gracieiborra9)... amb més de 24.000 seguidors!


Molta pinta de jugador de futbol tampoc té...

Aquest jove, en teoria, afirma haver jugat a futbol tant al Las Palmas com a la primera divisió amb el València CF, on diu que va marcar un gol en un partit de la Copa del Rei. Té fotos a les instal·lacions del Paris Saint Germaine, amb algun jugador (com Ibrahimovic) i té una coartada mínimament treballada, però tot fa aigües quan et poses a investigar una mica. No figura, per exemple, a la pàgina web del seu suposat club, o no surt a cap registre dels seus anteriors clubs, ni figura el gol que va marcar (sempre suposadament) amb el València.

Però una de les coses més curioses, i que segurament han fet que sortís tota aquesta "història" que ha estat difosa fa pocs dies pel diari Marca (entre d'altres), és la seva vinculació amb el problema que Pipi Estrada va patir fa pocs dies i que us vam explicar fa dos articles. La relació entre aquests dos fets és curiosa: Qui va iniciar tota la polèmica (@berlusdowni) va aconseguir fer creure a Pipi que ell era en realitat l'Iborra, contra el que porten fent campanya per descobrir-lo des de fa mesos.


El cas de Dexter Rosales també té molta tela

Aquest cas té certa similitud amb un que va passar aquest estiu, amb en Dexter Rosales, tot i que en aquest cas es va acabant descobrint la veritat. Per què, en el nostre cas d'Iborra, encara no sabem qui hi ha darrera ni què l'ha portat a fer tot això. Inclús s'especula que podria ser un estudi sociològic. Amb el temps arribarem a saber la veritat... o no?


Fotografia de portada: Twitter
Text: Christian Peña
Correcció: Joanaina Font