12 de des. 2012

D’HOSTE A AMFITRIÓ


En el penúltim programa, El Convidat va tenir com a protagonista el cuiner Ferran Adrià, un dels personatges més mediàtics que ha conegut Albert Om durant aquesta tercera temporada. Aquesta setmana, per primer cop des que es va estrenar el programa, es va capgirar la dinàmica habitual i l’hoste va passar a ser l'amfitrió. En comptes de visitar la casa d’Adrià, una possibilitat que a molts admiradors del cuiner els hagués encantat, l’escenari va ser la llar del presentador.

Els més malpensats s’enfrontaven al programa amb dos grans dubtes: ¿Tindrà Albert Om un armari exclusiu pels seus models de running? ¿Serem capaços d’entendre Ferran Adrià durant tota una hora? La resposta a la primera pregunta continua sent un misteri, però ja no hem de patir per si el presentador més guaperes de TV3 viu incòmodament.

Pel que fa a la segona gran incògnita, podríem dir que el xef va superar la prova amb un aprovat justet. Un cop superat la problemàtica d’entendre el xef quan arrenca a parlar desmesuradament, la trobada va ser un dels episodis més refrescants d’aquesta tercera temporada que, en termes generals, s’ha caracteritzat per un sentiment crepuscular, fent èmfasis en moltes de les entrevistes en el final de la vida. El programa es va beneficiar de la bona química i entesa entre els dos protagonistes, tot i que, com és habitual, l’entrevista no va ser cap prodigi de periodisme de profunditat. Com sol ser marca de la casa, va ser una conversa-massatge, lliscant gràcilment per damunt de qualsevol tema polèmic o espinós.

El fet que l’escenari no fos l’hàbitat natural de Ferran Adrià va deixar el retrat general una mica coix, perdent una mica l’encant i la gràcia del programa. Així i tot, va tenir alguns moments interessants com la incursió de la parella a la cuina. Aquesta interacció gastronòmica va mostrar un Albert Om propè a la caricatura, una mena de clixé masculí amb potes, que no té ni una trista olla a casa per coure pasta, però sí un casalot que va fer empal·lidir els pobres mortals que vèiem El convidat. Els seguidors de la bona cuina italiana deurien fer cara de fàstic quan el cuiner va demanar crema de llet per fer una pasta a la carbonara. Tots tranquils, finalment va sucumbir a l’ou i el va posar cru directament al plat.

Més enllà d’Om i Adrià, la gran protagonista del programa va ser Isabel, la dona del cuiner. Fent ús d’un recurs habitual en sèries, com per exemple a Fraiser amb la dona de Niles, l’esposa d’Adrià va ser esmentada i glosada tant pel protagonista com pels seus amics, els periodistes Cristina Jolonch i Pau Arenós, però no la vam poder veure mai. La seva no-presència va ser quasi tan pertorbadora com les diferents imatges de recurs de dones passejant gossos, que ens obligaven a buscar un significat ocult a la profusió d’habitants canins al barri d’Albert Om.

En una temporada una mica irregular, la visita d’Adrià a can Om ha estat un dels capítols més destacats, encara que no ens va mostrar res que no sabéssim del personatge, potser per la sobreexposició del cuiner.

Fotografia de portada: TV3
Text: Alejandra Palés
Correcció: Joanaina Font

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina era la cançó del principi? Algú se'n recorda?

Christian ha dit...

TV3 a la carta + shazam + youtube = http://www.youtube.com/watch?v=d7R7q1lSZfs

Golden Brown - The Stranglers

:)