10 de des. 2012

CLIPS IMPERDIBLES #72


Segurament aquesta sigui l'última publicació del 2012 dels imperdibles, ja que aviat començarem amb tot allò tan guai de les llistes dels millors de l’any. No crec que fos possible acabar millor que com ho fem: amb l’últim clip de la trilogia que Fleur & Manu han realitzat per a M83. Recordem que la sèrie de vídeos començava fa un any amb aquell “Midnight City” -que podeu recuperar aquí-, i que vam rebre la continuació, “Reunion”, -aquí- més o menys el passat juny. La història acaba, com no podia ser d’una altra manera, amb plans espectaculars i tot molt cuidat. Aquesta gent tenen molts punts per estar entre els millors de l’any.< br />

Canviem de tema per complet i ens centrem en el personatge de Yelena Zhelezov. A la majoria, el seu nom no ens sona -si més no, no ens sona tant com el de Julia Holter-, però resulta que la senyoreta Zhelezov és qui està al darrere d’alguns dels clips de la senyoreta Holter: “Moni Mon Amie” i “Goddess Eyes II”. I resulta, a més, que tots dos han passat per aquesta secció. Quan això passa, una decideix preguntar a Mr.Google qui daixonses és aquesta tal Zhelezov i Mr.Google li contesta que es tracta d’una artista visual, nascuda en algun lloc de l’antiga Unió Soviètica i que viu a Los Angeles.
Zhelezov, a part de realitzar alguns treballs audiovisuals per Julia Holter, Henry Wolf o The Shoe, treballa en els seus projectes artístics en els quals la performance i la teatralitat adquireixen un pes important. No he trobat cap enregistrament en vídeo d’aquestes obres, però en el seu web està tot força ben explicat.

Ah, sí. I que el vídeo nou per a Julia Holter val molt la pena. Mireu-lo, mireu-lo.

1. M83 - “Wait” (by Fleur & Manu)


2. Julia Holter - “Goddess Eyes II” (by Yelena Zhelezov)


3.Fira Fem - “Cine Azteca" (by Modularestudio: Pedro Márquez and David Triviño)


4. Shout Out Louds - “Blue Ice” (by Johan Toorell)


5. Remate - “Shock” (by Jesús de la Vega)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de M83, "Wait", de Fleur and Manu.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font

1 comentari:

marien2 ha dit...

Bona tria per acabar l'any