16 de nov. 2012

SERÀ LINE EL NOU WHATSAPP?Al Japó la tecnologia sempre va a l'última, però el que no sabíem és que també marquen tendència en les aplicacions, o això és el que ens podem imaginar. Perquè Line, una nova aplicació de comunicació, comença a fer-se cada vegada més i més famosa i important, i milers d'usuaris s'hi donen d'alta cada dia. Serà aquest el pas definitiu perquè ens canviem des del Whatsapp? Reflexionem després de l'hipersalt.


Si fa pocs dies parlàvem de la possible competència a Whatsapp per part d'una empresa del País Basc, aquesta vegada sembla que la cosa és més seriosa. Una aplicació amb gairebé un any de vida està triomfant al seu país d'origen, el Japó. Amb 65 milions d'usuaris donats d'alta, l'amenaça comença a ser tota una realitat.


Tranquils, els modernos amb Mac també podreu fer anar el Line

Line, que traduït també vol dir cua, va néixer després del terratrèmol que va sacsejar el país l'any passat i que vam comentar en el seu moment. Després del desastre, a les cabines de telèfon es formaven llargues cues, ja que són les seves línies les que tenen prioritat després d'un terratrèmol. I també va néixer de la necessitat de comunicar-se en un moment tan crític com va ser aquell succés.

Encara no ha arribat del tot a aquesta banda de l'oceà, però això és perquè encara no han fet prou soroll, i així i tot ja comença a penetrar amb força. Perquè les millores que inclou ridiculitzen en alguns aspectes el Whatsapp. A més de poder fer xats personals, de grup, compartir fotos i diferents tipus d'arxius, com ja es pot fer amb Whatsapp, els seus dos punts forts són: possibilitat de fer trucades gratuïtes per Wifi i 3G i client d'escriptori (l'opció de fer servir l'aplicació des del nostre ordinador), tant per PC com per Mac.


Només els japonesos tenen aquest "gust"

L'aplicació, que està disponible tant pels iPhones i pels Androids com pels telèfons amb Windows Phone i Blackberry, encara té varies diferències més amb el Whatsapp amb la típica empremta japonesa que la fa que sigui no només millor, sinó també més divertida. Veurem si finalment aconsegueix superar al Whatsapp, repte molt difícil ja que està molt i molt establert a les nostres vides.


Fotografia de portada: Line
Text: Christian Peña
Correcció: Joanaina Font

2 comentaris:

muzzol ha dit...

només comentar que si feis servir linux, la versió per a windows funciona copiant el directori de la instal·lació i utilitzan l'emulador wine.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=25493


fins ara,

muzzol

Christian ha dit...

Grácies per l'aportació!