28 de nov. 2012

RECOMANACIÓ DIRECTA #5


Swans
Primavera Club, 6 de desembre

Que Michael Gira hagi reactivat els mítics Swans és una de les millors coses que ens podria haver passat en aquests últims anys. Si el disc de reentree ja era digne, el d'aquest any, The Sheer és una brutalitat pròpia de bàrbars dements amb ganes de sang fresca. Encara em tremolen les cames quan penso en el concert de Swans al PS11 i en com el Gira udolava “Rise up overthrow the capitalists" amb la mirada buida. Sr. Richard Bishop, dels no menys mítics Sun City Girls, obre la vetllada.

Plastician
Razzmatazz, 6 de desembre

Ara que el dubstep està morint d'èxit, cal reivindicar els pioners del seu so original. Plastician, amb deu anys de música urbana anglesa a l'esquena, té una concepció rude, gruixuda i sense contemplacions, del so dubstep. Baixos atronadors, caixes que noquegen a cada impacte i, molt sovint, MC que estableixen fèrtils ponts amb el grime, el més proper al hip-hop que tenen els anglesos.


The Soft Moon

Primavera Club, 6 de desembre

Quan sento “revival de música sinistre” m'enduc la mà a la pistola automàticament. No ho puc evitar. El fet d'haver de reviure els anys de glòria de grups com Joy Division i Bauhaus em produeix més mandra que un sopar amb Pere Navarro. Així que, la meva aproximació a The Soft Moon va ser, indefectiblement, per casualitat. Estava en un bar on posen bona música i vaig preguntar “Què és això?” i el cambrer va respondre “The Soft Moon”. Deal!

Jeff Mills
The Loft, 30 de novembre

La vida del DJ de techno és mot dura. No, no ho dic perquè treballin mentre els altres es diverteixen o perquè estiguin tot el cap de setmana fora. Vull dir que tu pots ser un músic impressionant com el Jeff Mills i que malgrat això costi que la gent et reconegui el talent. Que si “ho fa tot amb maquinetes”, que si “és una música sense ànima”, que si “es molt repetitiu”... Mai heu pensat que les cançons dels Beatles no deuen ser tan excepcionals si tots els cumbes d'esplai les toquen amb la guitarra? Veieu, jo també puc ser demagog...

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Joanaina Font