15 de nov. 2012

RECOMANACIÓ DIRECTA #4


Oscar Mulero
23 Novembre, Apolo

Encara que molta gent s'entesti a dir el contrari, Oscar Mulero és un DJ versàtil i amb talent. Pot parir un finíssim exercici de techno-dub fred i introspectiu com Black Propaganda (2012) i, al mateix temps i sense despentinar-se, revolucionar les discoteques més canyeres de la geografia ibèrica amb el seu corró industrial (i encara li queda temps per cedir un tema a Fundación Robo). Regis, Surgeon, Jeff Mills... i Oscar Mulero.

Japanther + Autodestrucció
17 Novembre, Sidecar

Com diuen en el potent blog ungranfollon.blogspot.com.es, Japanther “mezclan a los Ramones con B-52s y por encima le echan un engrudo fuzzy de bajo-batería deliciosamente cerdo y lo-fiero”. Doncs, això: punk rock, diversió, gent saltant pels aires i unes melodies rotllo new wave. Què més voleu? A Autodestrucció de teloners? Doncs, concedit. En Càndid (Zeidun, El Petit de Ca l'Eril...)
i els seus faran bullir l'olla de la bogeria amb el seu punk melòdic i desballestat.

Ruper Ordorika
16 Noviembre, CAT

Res pot fer més mandra que el concepte “cançó d’autor” o “cantautor”, cert. Tanmateix, hi ha alguns cantants (autors de les seves cançons, sí, en efecte) que s'han fet imprescindibles gràcies a la manera personal d’imprimir tot un imaginari geogràfic i social al seu repertori. En aquesta lliga destaquen noms com Xavier Baró, Juli Bustamante, Lucas 15 o Ruper Ordorika. El basc és tot un mestre del rock amb personalitat i denominació d'origen i, tot i que ja no escolto gaire els seus discos, segur que continua en plena forma.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Joanaina Font