30 de nov. 2012

PIPI I DEUSTO. TROLLS I FAKESQuina és la relació entre el periodista esportiu Pipi Estrada, la Universitat de Deusto, els trolls i els hoax d'Internet? No, no és cap acudit, són dues de les notícies més freaks que han sacsejat les xarxes socials aquesta setmana. Has sentit alguna cosa al respecte? No? Vols que t'ho expliquem? Doncs ho farem després de l'hipersalt.


Cada setmana, noves piulades del Twitter ens porten noves notícies amb temàtiques cada vegada més i més sorprenents. I aquesta setmana no podia ser d'una altra manera. Dos notícies ens han cridat molt l'atenció. La primera està relacionada amb el periodista Pipi Estrada, la segona amb la universitat del País Basc Deusto. I com a fil conductor de tot això, una vegada més, els milers d'usuaris del fòrum amb més visites a dins de l'Estat espanyol: Forocoches.


L'origen de la broma a Pipi Estrada

Per posar-nos en context, si algú de vosaltres encara no sap què és Forocoches o n'ha sentit parlar però no en coneix la dimensió, podem afirmar que és un dels fòrums a Internet amb més seguidors en tot el món. No, no ens equivoquem, ja que ocupa la dotzena posició del món dels fòrums més actius i la primera posició en els fòrums de llengua castellana. Inicialment es parlava d'automoció, però avui en dia es tracten els temes més inversemblants i més candents de la xarxa, fenòmens d'Internet, etc. Tot un referent a la xarxa.

Pipi Estrada és, a banda de periodista, una persona que ha sortit o surt en diversos programes de televisió com a col·laborador i/o tertulià. A causa de la seva popularitat, diumenge va ser objecte d'una broma (basada en una altra broma que circulava per Forocoches des de feia més d'un any) de l'usuari/troll Berlusdowni, que va degenerar fins al punt en què un presumpte pirata informàtic va aconseguir piratejar el seu telèfon mòbil i, no contents amb això, van publicar la seva agenda telefònica, on sortien noms tant de futbolistes com de famosos de diferents àmbits culturals. Lògicament, gairebé la majoria han hagut de canviar-se de telèfon.
 
D'altra banda, abans d'ahir es va escampar com la pólvora una notícia que implicava la Universitat de Deusto i uns quants dels seus estudiants. El cas és que, suposadament, durant dies, van piratejar la xarxa inalámbrica de la universitat i, presumptament, van aconseguir robar imatges i vídeos de molts estudiants amb poca o sense roba o amb les seves parelles. A dia d'avui mentre uns afirmen que la notícia és mentida (un hoax d'Internet nascut a Forocoches), altres diuen que ja han denunciat a l'Ertzainza el robatori i atemptat a la intimitat.

L'inspiració de Forocoches, el segon fòrum més visistat del món

Les xarxes socials i Internet en general són un bon sistema per comunicar-se, però sembla que també ho és per incomunicar-nos o per comunicar informació o poc rellevant per la vida diària o mentides històriques. I a Forocoches en saben un munt, de tot això. Seguirem informant.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Joanaina Font