29 de nov. 2012

MERCATS 'HANDMADE', CONSUM RESPONSABLE I LOCAL PER AQUEST NADAL


Sí amics, ja han encès les llums de Nadal. Aquesta època terrorífica per a molts ja és aquí. Comprar. Regals. Bogeria. Diners. Molts diners. És un malson també per vosaltres? Si la resposta és afirmativa, aquest post us serà de gran ajuda. I si el que passa és que us encanta el Nadal, també, perquè encara en gaudireu més amb el que us explicarem a continuació.

Darrerament a les xarxes socials hem vist molts comentaris a favor del consum responsable, de suport als petits comerciants i productors i, en definitiva, manifestant-se a favor de la compra local (Buy local, que diuen els que parlen anglès). Des de Gent Normal ens volem sumar a aquest moviment i per això us volem proposar cinc mercats de creadors independents on podreu trobar el regal ideal i, a més a més, únic per aquells que més us estimeu.

We Love Cats Market
1 de desembre
MOB (Bailèn, 11)


El We Love Cats Market és un mercat handmade amb un punt que el fa diferent a tota la resta: és benèfic. Els artesans donen gran part de la seva quota de participació a El Jardinet dels Gats, una associació que treballa a Ciutat Vella rescatant gats del carrer per donar-los una segona oportunitat. Hi seran marques com Dumbo, Merengue Sweet, Neula o Sophie Aguilera. Gats i handmade. Hi pot haver un proposta més ideal?Demanoenmano
2 desembre
Estació de França


Aquest mercat bimensual i itinerant és ja un clàssic. A Demanoenmano hi podeu trobar gran quantitat de paradetes de productes fets a mà i també de roba de segona mà. L'entrada és gratuïta i us assegurem que s'hi troben grans tresors!

El Mirador/Showroom de dissenyadors
8 de desembre
Mutuo


El Centre d'Art Mutuo acull durant tota la tarda del 8 de desembre un mercat d'artistes de disciplines emergents. Hi haurà fotògrafs, il·lustradors, dissenyadors de moda i de joies. La cita ideal per conèixer les darreres tendències artístiques i, a més a més, comprar-les i regalar-les per Nadal.

La Fábrica Singular
15 y 16 de desembre
Mezanina (C/Ramon y Cajal, 2)


La Fábrica Singular és un showroom de dissenyadors independents que dura tot el cap de setmana. Si esteu per Gràcia és la proposta perfecta per passar una tarda relaxada però distreta mirant i remenant les creacions de dissenyadors com Fauna y Flora, Atentamente Suya, Numon o l'Obrador Xisqueta.Festivalet
15 y 16 de desembre
FAD


És el festival handmade per excel·lència. L'organitza la botiga de tallers Duduá, pionera en del moviment craftie a Barcelona, i aquesta és la 5ª edició. Enguany tenen més paradetes que mai i, a més a més, les han dividit en tres seccions: artesans, material i delicatessen. L'any passat estava ple com un ou i aquest any fa pinta que les aglomeracions es repetiran però, paga la pena, a dins hi trobareu coses meravelloses.

El Zapato Rojo
15 y 16 de desembre
Convent de Sant Agustí


És un dels mercats amb més trajectòria de la ciutat, el primer es va celebrar l'any 2006. Enguany hi podreu trobar 68 dissenyadors de moda, d'interiors, plàstics i gràfics, a més a més de diferents activitats per grans i petits.Lost and Found
16 de desembre
Estació de França


Quart mercat d'aquest cap de setmana. Segurament el més concorregut de l'any per la proximitat amb el Nadal. Al Lost and Found trobareu tot tipus d'objectes i roba de segona mà. Perfecte per trobar el regal perfecte per als que els agrada viatjar en el temps.

Fotografies: Arxiu // Facebook Festivalet // Facebook LostandFound // Facebook Demanoenmano
Text: Montse Casas
Correcció: Joanaina Font