2 de nov. 2012

MEGA SERÀ EL RETORN DE MEGAUPLOADVa ser aquest mateix gener quan, de sobte, ens vam veure sorpresos quan pàgines com cuevana, sèries yonkis, sèries pepito i d'altres van deixar de funcionar perquè el Megavideo no funcionava. O els nostres links favorits no es descarregaven des del Megaupload. Va ser la suposada caiguda de la pirateria a la xarxa. Suposada perquè realment mai ha caigut, i ara torna amb més força que mai, i amb nous sistemes per evitar que torni a caure sota cap llei. Mega serà el nou Megaupload i nosaltres t'ho expliquem després de l'hipersalt.


Si algú encara no sap què va passar a principis d'aquest any quan el tancament de la pàgina d'emmagatzemament "al núvol" Megaupload va a deixar a milions d'usuaris sense poder descarregar arxius o sense vídeo en streaming, llegint l'arxiu de noticies o aquesta pàgina facilitada pel propi creador Kim Dotcom, entendrà com va ser tot aquest "circ".


Sí nens, aquesta és la seva caseta de camp

Kim Dotcom, alemany de naixement i pirata informàtic de professió, pot ser una persona excèntrica (apart de tenir una quantitat inimaginable de diners) i semblar un home entranyable, però no s'ha oblidat de tot pel que va haver de passar quan la policia, armada fins les dents, i amb una quantitat de personal amb la que podria haver envaït qualsevol ciutat, es van presentar per arrestar-lo a la seva mansió de Nova Zelanda, on el defensava un guardaspatlles i un parell de dones filipines, del seu servei personal. Això i tot el procés judicial al que s'ha vist sotmès i el qual encara no ha acabat. Desproporcionat? Molt.

És per això que, segurament, des que el van arrestar, ha estat pensant en la idea de pagar a tots els governs i institucions amb la seva mateixa moneda. I serà a l'aniversari de la seva detenció quan posarà en marxa aquesta idea: Mega. És un nou projecte molt semblant a tots els serveis que oferia Megaupload (i, per extensió, Megavideo) del qual tenim pocs detalls encara, però que promet més fiabilitat, ja que multiplicaran els servidors (d'aquesta manera, si la polícia torna a confiscar el servei, ho hauran de fer a diferents llocs, i això dificultarà el perdre les dades), encriptaran les dades que els usuaris puguin (d'aquesta manera, Mega no es fa responsable de res del contingut que tinguin els seus servidors, sinó que serà el propi usuari) i serà molt més fàcil de fer anar.


La venjança serà més que sonada

Tot i que encara queden un parell de mesos perquè en Dotcom ens pugui oferir aquest nou servei, tot el rebombori que s'ha format al voltant de la notícia augmenta encara més la impaciència. I mentrestant, els empresaris del món de l'espectacle i de l'oci als quals acusa en Dotcom de estar darrera del seu empresonament temporal i que influeixen molt a molts governs, hauran de tornar a pensar en què fer per aturar tot això... si es que poden.


Fotografia de portada: Me.ga
Text: Christian Peña
Correcció: Softcatalà