9 de nov. 2012

INSTAGRAM EVOLUCIONA. A MILLOR O A PITJOR?Un dels booms socials més sonats i coneguts avui en dia és l'Instagram. La xarxa de fotografies plenes de filtres ha donat un altre pas en la seva evolució i ha fet públics tots els perfils, cosa que abans no succeïa si un no volia. És això un pas endavant o enrere? Ho pots decidir, si vols, després de l'hipersalt.


Molt abans que existís el Pinterest, els "afortunats" usuaris d'iPhone podien gaudir d'una aplicació que els donava un status d'exclusivitat (com sempre ha volgut pretendre Apple) que fa uns mesos es va veure acabat, ja que aquesta aplicació va arribar als usuaris d'Android (que són cada vegada més). Aquesta aplicació és l'Instagram.


Foto aleatòria d'Instagram

No val la penar repetir tòpics com que s'ha reinventat l'edició digital de fotografies, com que és una de les xarxes socials mòbils més importants dels últims temps o que mai fer fotos de gatets havia estat tan "emocionant" (per expressar-ho d'alguna manera). Instagram té tot això, és cert, però, a més, gaudia d'una exclusivitat al món mòbil, ja que les fotos no podien ser publicades a Internet si l'usuari no ho feia pel seu compte a alguna altra xarxa social o bloc. I això també la distingia de les altres aplicacions i xarxes semblants.

Doncs sembla que, a partir d'ara, els perfils dels usuaris d'Instagram són totalment públics. Molts experts veuen això com un pas natural i també una necessitat dels usuaris mateixos. I potser la compra que n'ha fet Facebook té molt a veure amb aquesta decisió. Sigui com sigui, els 100 milions d'usuaris actuals de l'aplicació formen un col·lectiu molt important per les marques i la seva publicitat, tot i que des de la companyia encarregada de l'aplicació, s'ha afirmat que "en un principi" no serà part de Facebook ni caurà en mans de la continua publicitat a la qual estan sotmeses moltes altres xarxes.


Un dels nens rics d'Instagram i el seu seguiment de les eleccions

Però és aquest pas un procés d'evolució o d'involució? S'acabarà venent a les grans marques? Podran els nens rics d'Instagram (dels quals ja es parla que volen fer un reality) seguir a la seva xarxa social favorita sense cap tipus de publicitat tret de les marques que ells publiciten encobertament?


Fotografia de portada: Instagram de Lady Gaga
Text: Christian Peña
Correcció:Joanaina Font