23 de nov. 2012

DIVENDRES NEGRE... PER LA BUTXACA!Això del divendres negre no és cap dia fatídic (o potser sí que ho és, però per a la teva butxaca) ni cap data que calgui recordar de manera negativa. Més aviat és un d'aquells dies triats pels americans que no fan més que afavorir el consumisme extrem. Encara no saps què és ni si se celebra per aquí a prop? Nosaltres ho descobrim, però, com sempre, després de l'hipersalt.


Hi ha una data molt important al calendari americà, i és el dia d'acció de gràcies (Thanksgiving Day). És un dia on les famílies es reuneixen, i justament d'aquí va néixer el nom de "divendres negre": el tràfic originat als carrers després d'un dia com el d'aquesta celebració va fer que al divendres posterior al dia de gràcies es comencés a conèixer per la policia de Filadèlfia com el Black Friday, ja que acció de gràcies sempre se celebra el quart dijous de novembre.


No, no són antisistema, són persones que volen consumir

Però els americans van reformular aquest dia i van aprofitar-lo per donar la benvinguda al Nadal amb un dia de consumisme extrem (sembla que és un dels dies amb més venta des de fa uns anys), com demostra cada any el gegant Walmart. I aquesta celebració s'ha estès també pel comerç a través d'Internet, i empreses com Amazon o Apple fan molts bons descomptes.

Per les nostres terres serà difícil veure que aquesta iniciativa (per ara) arribi a alguna botiga o marca comercial, fora d'Internet o d'algun cas comptat (Media Markt, Oysho o Apple). El que més se li apropa ho van fer a Logronyo l'any passat, però encara no sabem si aquest any repetiran l'experiència. Però si teniu ganes d'ofertes, també podeu mirar a Amazon.uk (al Regne Unit) on han estat fent ofertes flash durant tota la setmana.


Apple, bones ofertes allà, i una misèria aquí

Una altra de les pàgines on sembla que faran ofertes, segons diuen, és a Apple, tot i que els descomptes no són molt alts (entre el 5% i el 10%, amb sort). Així que si voleu aprofitar i estalviar uns quants euros i anticipar-vos al Nadal, ja sabeu on mirar.


Fotografia de portada: Digital Trends
Text: Christian Peña
Correcció:Joanaina Font