5 de nov. 2012

CLIPS IMPERDIBLES #67


Un recorregut de dol en pla seqüència -en el qual la protagonista és acompanyada per tota mena de personatges, des de mariners fins a un gaiter, il·luminat per llums festives ben col·locades en l’entorn natural- il·lustra aquest clip per al tema “To You”, de Young Wonder, que funciona com una mena de rèquiem molt particular. La gran quantitat de personatges i elements que hi apareixen i el fet de trobar-se tot en un sol pla de 3 minuts i 40 segons fan pensar en un bon treball de gestió i organització.

Salto de dret al quart clip d’avui, d’Eddie O’Keefe per a “Collectors”, de Springtime Carnivors, perquè em sembla un treball curiós. Més enllà del fet que es digui “Collectors” i  que tot el clip sigui una col·lecció de fotos, crec que en no mostrar una narració determinada, sinó tot un seguit d’imatges que no saps ben bé què et diuen, potencia que se’n facin milers de lectures. A més, d’alguna manera em recorda aquells vídeos tan propis de Youtube, i que són supercutres però mundialment famosos, que ningú anomena videoclips pel simple fet que estèticament són horribles i que no els ha fet ningú amb formació audiovisual -espero- ni amb la intenció de vendre la cançó. Sí, estic parlant d’aquells vídeos en els quals van passant imatges estàtiques típiques i tòpiques del Google Imatges. És difícil d’explicar, així que millor us poso exemples: aquí un de molt místic, aquí un altre amb cites de gent famosa i tot, aquí un altre... i podríem seguir.
En realitat es tracta de tot un gènere marginat i que ningú vol reconèixer com a videoclip. Per això m’ha sobtat trobar-me amb aquest clip per a Springtime Carnivor, escollit i tocat pel dit màgic de l’Staff de Vimeo i que no deixa de ser el mateix que els altres però des d’una altra estètica i amb imatges d’una altra qualitat. La veritat és que el tema podria donar per molt i m'agrada bastant.

I la secció d’avui s’acaba amb un clip per a Rudimenta, gravat a Filipines, de molta qualitat i que alguns ja qualifiquen com un dels millors de l’any. No deixa de recordar-me la pel·lícula Ciudad de Diós, de Fernando Meirelles i Kátia Lund.

Au, que tingueu una setmana normal!

1. Young Wonder - “To You” (by Ged Murray)


2. Paradise - “Endless Wave” (by White Rabbit)


3.Cemeteries - “Summer Smoke" (by Nolan Wilson Goff)


4. Springtime Carnivore - “Collectors” (by Eddie O’Keefe)


5. Rudimental - “Not Giving In” (by Josh Cole)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Young Wonder, "To You", de Ged Murray.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font