22 d’oct. 2012

VERSUS: DUCKTAILS VS. WHITE HILLS I BARN OWLDucktails. Dimarts 23 d'octubre. Hangar. 21.00 h.

Sota el pseudònim de Ducktails s'amaga Matt Mondanile, membre de Real Estate. Ducktails és la fugida cap endavant, per sobre del pop de Real Estate, durant la qual en Matt, en solitari, va començar, més a prop de projectes com Panda Bear o Atlas Sound, experimentant amb el pop i les melodies orgàniques. En poques peces, però, ha acabat desembocant-ho en els primigenis Real Estate o els seus companys Woods.

White Hills i Barn Owl. Dimarts 23 d'octubre. Sidecar. 21.00 h.

Nit intensa la que es viurà a Sidecar, tant Barn Owl com White Hills proposaran atmosferes gairebé tangibles. White Hills per fi tocaran a Barcelona rere la cancel·lació del que havia de ser el seu debut a la ciutat. Drones sintètics al servei de guitarres musculoses per recrear atmosferes fosques i dures. Barn Owl, per la seva banda, tornen a Barcelona després del seu esplèndid concert a l'Apolo [2] durant el Primavera Club de l'any passat. Esperem que tornin a captivar-nos amb els seus paisatges foscos a l'estil Earth i Sunn O))).

Proposta escènica: round per Barn Owl i White Hills

Ducktails no té proposta escènica, és un tipus tranquil i insípid assegut davant un teclat, uns sintetitzadors i una guitarra que, en moments, acaricia la perplexitat de qui s'ho està passant bé. Barn Owl, per la seva part, són apoteòsics. White Hills no sé com seran, però Barn Owl s'ho emporten tot per davant. Ducktails té al seu favor que sembla que tocarà amb la col·laboració d'Arnau Sala (Les Aus, o els propis Vactor, que seran teloners) i no ho negarem, pocs projectes de l'Arnau no són interessants.

Assiduïtat: empat tècnic

Qui ha volgut veure Ducktails no ho ha tingut malament del tot. Cert és que Barn Owl han vingut un cop i de la mà del Primavera Club i això els augura més visites a Barcelona, però Ducktails ja és una realitat. Molt ha plogut des d'aquell ja llunyà concert a un bar de Gràcia en què només van tocar durant vint escassos minuts. Els que no han vingut mai són White Hills i això dóna un petit avantatge al concert de Sidecar. El fet que Ducktails sigui part integrant de Real Estate també li pressuposa més facilitat per venir a Barcelona, ja que, amb banda, ha vingut en diferents ocasions i sempre de la mà del PS. Els punts a favor de cada un d'ells és que veure Ducktails amb l'Arnau Sala de ben segur que serà irrepetible, però, d'altra banda, segurament també serà irrepetible tenir les dues bandes de Thrill Jockey en una mateixa sala a Barcelona.

Sala: no qualificable

White Hills i Barn Owl toquen a Sidecar que, en un principi, no seria la millor opció per veure propostes com les d'aquests grups. Però tampoc ens hem d'enganyar, s'hi han pogut veure concerts instrumentals molt i molt bons a la sala de la plaça Reial. El problema és que Ductails actuarà a la Sala Ricson, un espai dins d'Hangar (Can Ricart) on no s'ha fet cap concert encara, ni sabem com és. Les veus apunten a un lloc interessant que valdrà la pena tastar; que és gran però no tant, que no és blanc com se li pressuposaria a un espai d'Hangar, que està bé. Segur que sí, però fins que no l'haguem tastat no afirmarem res.
Valor afegit: round per Ducktails

Els valors afegits recauen del costat d'Hangar: la curiositat per la sala, pels dos teloners (Unchained d'Estats Units i els Vactor de l'Arnau Sala Ivy Barkakati), el preu de la cervesa (diu l'esdeveniment de Facebook que estarà a 1€!!) i, sobretot, el preu de l'entrada (8€ les 30 primeres entrades a Luchador Records, 10€ anticipada i 12€ a taquilla) donen el round per K. O. al primer assalt (14€ anticipada i 16€ a taquilla pel concert de Sidecar, més 3€ la canya). L'únic punt a favor dins el valor afegit és que et toqui una de les dues entrades per Barn Owl i White Hills que sortegem.

CÒMPUT DE CONDICIONANTS: A Hollywood sempre vencen la pau i els bons, però això no és L. A. i aquí pot guanyar la foscor: VICTÒRIA AJUSTADA PER BARN OWL I WHITE HILLS a la tanda de penals


Fotografia de portada: XX
Text: Lluís Huedo
Correcció: Joanaina Font