12 d’oct. 2012

SPOTBROS, UNA NOVA XARXA SOCIAL (I JA VAN...)Estem vivint uns temps en què les xarxes socials apareixen com si fossin bolets després de la pluja. Perquè el negoci dels mitjans socials no deixa de créixer i cada vegada reben més i més inversions. I tot i estar en plena crisi estatal, una empresa del País Basc ha volgut llençar una plataforma que vol plantar cara a Whatsapp. No saps quina és? No pateixis que nosaltres t'ho expliquem després de l'hipersalt.


Alguns agosarats ja preveuen la "mort" de l'aplicació mòbil Whatsapp que tots coneixem en mans d'aquest nou èxit social: Spotbros. Neix com l'alternativa real a Whatsapp, tot i que també s'oblida d'un dels principals defectes que aquesta té: l'absència de poder fer anar l'aplicació des d'un ordinador (portàtil o de sobretaula), que faria la comunicació més fluïda i fàcil.


No és cap grup nou, són els creadors de la criatura

Spotbros és una plataforma creada, com hem dit, al País Basc, i ha aconseguit, en una setmana (porta activa en la seva fase beta, és a dir, de proves, des del passat 4 d'octubre) més de 120 mil usuaris, xifra que continua creixent dia a dia a mesura que se'n fan ressò tots els mitjans.

Les seves principals novetats, respecte al seu competidor directe, són: el fet de poder parlar no només amb els teus contactes, sinó també amb gent que no coneguis ni tinguis als contactes i que estigui a prop, és a dir, els primers 100 usuaris que tinguin l'aplicació en un radi de 1.5 kilòmetres; poder crear grups d'interès per zones i enviar missatges a qui es vulgui apuntar a aquest grup (ideal, per exemple, per fer publicitat); o també poder reenviar un missatge de qualsevol usuari perquè arribi encara més lluny d'on es troba (semblant als retweets de Twitter).


Així funcionarà la nova aplicació


Encara és massa aviat per fer cap valoració, però la possibilitat de poder contactar anònimament ja ha fet treballar les ments més sexualment actives per crear grups de contactes o per, simplement, trobar gent amb la qual "passar una bona estona". És complicat arribar a la popularitat de Whatsapp, però com a mínim, aquesta aplicació apunta alt.

Fotografia de portada: Spotbros Text: Christian Peña Correcció: Joanaina Font