17 d’oct. 2012

RECOMANACIÓ DIRECTA #3
Esplendor Geométrico

19 d'octubre, Festival LEM (MACBA)

En plena estafa (de debò que volia dir "crisi") financera, amb l'atur altíssim i els bancs desnonant a tort i a dret, potser és contraproduent escoltar folk barbut a tota hora. El soroll del capitalisme desposseint-nos del (poc) que teníem segurament deu sonar més com Esplendor Geométrico, mítics de la fredor maquinal i l'electrònica marcial. Si la descàrrega del dia 19 és només la meitat d'apocalíptica que la de fa 3 anys, prepareu-vos per estremir-vos per sobre de les vostres possibilitats.


Ducktails + Vactor + Unchained

23 d'octubre, Hangar

Amb un peu al pop melancòlic de Real Estate (dels quals en forma part) i l'altre a la psicodèlia de “baratillo”de Sun Araw, Matt Mondanille construeix unes cançons desmanegades, esplendoroses i imperfectes dignes de tornar a ser escoltades. Completarà la vetllada a l'atípic Hangar, Unchained, el projecte del nord-americà Nate Davis, i Vactor, el nou grup del polifacètic Arnau Sala (Les Aus, Ozono Kids...) dedicat a la “música èpica de ciència-ficció”.

U-Roy

24 d'octubre, Apolo

U-Roy era un dels reis dels sound systems jamaicans dels seixanta i va ser un dels precursors de les formes parlades o recitades a la música jamaicana, allò que després es va conèixer com a Dancehall. En discos com Dread in Babylon (1975), U-Roy va desplegar tot el seu potencial vacil·lant i recitant com ningú. Bé, potser Dr. Alimantado i Big Youth ho podrien discutir. En tot cas, una oportunitat perfecta per veure un dels músics claus de l'evolució de la música jamaicana.

Bombino, Salao & JacoAbel

26 d'octubre, Music Hall

Els tuaregs Tinariwen són, més que probablement, un dels millors grups de rock del moment. Així que cal estar atent a la cantera tuareg perquè pot donar alegries com la de Bombino, una mena de Hendrix del desert amb una sensibilitat i un virtuosisme espaterrants. En aquesta ocasió, Bombino ens visita en el marc del festival Connexions, on col·laborarà amb el guitarrista flamenc Jaco Abel i el cantaor Salao. Té pinta de concertàs i l'entrada no és gens cara: 10 euros.

Fotografia de portada:
Text: Marc Balfagón
Correcció: Joanaina Font