3 d’oct. 2012

RECOMANACIÓ DIRECTA #2Vatican Shadow

5 d'octubre. Miscelanea

Dominick Fernow és conegut pels amants del noise com un dels màxims exponents d'aquest gènere que ofereix, literalment, el que indica la seva traducció al català: soroll. Amb Vatican Shadow, el senyor Fernow se centra en una música de caire més electrònic, però igualment fosca. Imagineu-vos un futur distòpic en una discoteca al bell mig de l'apocalipsi on no hi hagi llums de neó i ningú no hi balli. És això. Benvinguts a la festa del techno industrial.


Jello Biafra & the GSM

6 d'octubre, Estraperlo

A Jello Biafra no se l'hauria de presentar, però, per si hi ha algun despistat a la sala, el senyor Biafra era el cantant dels Dead Kennedys (i fundador del segell Alternative Tentacles). Amb això hauríeu de tenir-ne prou perquè us llencéssiu a comprar les entrades anticipades, però és clar, podria ser que a/ no tingueu calers, b/ no us agradin els concerts de punk de senyors amb 50 anys o c/ no hagueu escoltat mai els Dead Kennedys.

Extinción de los Insectos + Crosta

12 d'octubre, Casal de Joves de la Guineueta

Hi ha pocs festivals de punk, fets amb tant de "carinyo" i tan ben muntats com aquest. Ho Fem Nosaltres (http://hofemnosaltres.wordpress.com/) són quatre dies de concerts i activitats relacionades amb la cultura punk. Si hi heu d'anar un dia, us recomanem el divendres, que es podrà veure el primer concert a Catalunya d'Extinción de los Insectos, el nou grup del Jose i el Miguel d'Ensaladilla Rusa i Campamento Ñec Ñec. Do It Yourself a la perifèria de la teva ciutat.

Full Blast

13 d'octubre, CaixaForum Festival LEM

Si no heu vist mai un concert de free jazz embogit i psicòpata comandat pel saxo de Peter Brotzmann, ja va sent hora que ho feu (l'entrada només val 4 euros). Al contrari del que pot semblar, per gaudir d'aquesta vessant extrema del jazz no cal entendre'n un borrall. És una experiència totalment física i catàrtica. Només has de resistir quan Brotzmann i els seus comencin a maltractar-te a cop d'hòsties amb la mà plana. “Me duele pero me gusta”, que deien aquells.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Joanaina Font