18 d’oct. 2012

L'ACOMODADOR #18 · EL BEEFEATER IN-EDIT 2012 COMPLETA EL SEU CARTELL


Més de 60 títols es projectaran als cinemes Aribau i Aribau Club en motiu del Festival Beefeater In-Edit 2012, una de les estrelles de la tardor barcelonina. Després d’anunciar bona part de la seva programació fa aproximadament un mes, el festival ha afegit la “crème de la crème” del documental musical, amb el Top10 dels que, per a ells, són els millors exemplars del gènere. A més, el cartell ha ampliat el cicle dedicat a Julian Temple i també ha incorporat nous títols de la collita més recent. Tot plegat, per tancar una 10a edició de luxe que comença dijous que ve.

Entre les joies de la secció Top 10/100, trobem títols com Don’t look back (D.A. Pennebaker, 1967), possiblement el retrat més proper de Bob Dylan que es podrà veure mai; Gimme shelter (Albert Maysles, David Maysles, Charlotte Zwerin, 1970), que narra els fatídics fets del festival d’Altamont el 1969, amb els Stones com a protagonistes, o I am trying to break your heart: A film about Wilco (Sam Jones, 2002), que retrata el moment més delicat de la banda de Chicago, paradoxalment després d’haver gravat el seu millor disc, Yankee Hotel Foxtrot (Nonesuch records, 2002). La selecció també inclou perles com el genial “mockumentary” This is Spinal Tap (Rob Reiner, 1984) i The Last Waltz (Martin Scorsese, 1978), crònica d’un concert al qual qualsevol melòman hauria volgut assistir.


Una de les incorporacions més destacades de casa nostra al cartell del Beefeater In-Edit 2012 és 33 Revolucions: Senior i Refree (Jordi Fabregas, Joan Simó, 2012), que recull dos edicions molt especials del programa del Canal 33 i retrata dos dels artistes més interessants de l’escena actual. Realització exquisita, dues històries molt personals i talent musical per donar i vendre. Juntament amb Marglytta. A music documentary based on Litoral (Sergi A. Minguell, 2012) i Adrià Puntí (Xavier Puig, Raimon Fransoy, 2012), formen el trident estrella de la producció nacional d’aquest any al festival.


Dins el cicle dedicat a Julien Temple, on trobem la majoria dels títols més atractius de l’edició, destaca la incorporació de Paul Weller: Find the torch (Julien Temple, 2010), que mostra la particular visió de Weller cap a la societat londinenca, i també la de Glastonbury (Julien Temple, 2006), que recull en més de dues hores l’esperit del festival de música més important del món. D’altra banda, també els fans de l’electrònica podran gaudir d’un dels documentals més esperats d’aquest gènere, The Chemical Brothers: Don’t Think (Adam Smith, 2012), que es submergeix en la psicodèlia i la catarsi d’una sessió en directe del duet anglès.


Aquest any, el festival presenta la novetat de la seva plataforma en línia, In-Edit TV, que de forma simultània a la celebració, oferirà el visionat en streaming de vora una quinzena dels documentals programats. D’aquesta forma, el Festival In-Edit amplia fronteres i permet que la gent que no pot acudir a Barcelona pugui gaudir des de casa seva d’un petit tast del que es podrà veure entre el 24 d’octubre i el 4 de novembre.

Fotografia de portada: Beefeater In-Edit
Text: Martí Aragonès
Correcció: Joanaina Font