10 d’oct. 2012

EL COSTAT TENDRE D'UN 'NERD'


Tot va començar amb una recomanació llargament ignorada. Durant mesos i mesos em vaig fer la sorda fins que un dia vaig decidir que havia arribat el moment i em vaig empassar les quatre temporades de The It Crowd gairebé de cop. Instantàniament em vaig fer fan de Chris O’Dowd, encara que la majoria prefereixin el seu company Richard Ayoade, i devoro amb devoció qualsevol aparició seva a la petita o gran pantalla. Ja sigui fent de nerd a la sèrie anglesa, o de policia bonàs a Bridesmaids, o de sinistre amant del mashups a Girls, O’Dowd resulta sempre convincent. La seva cara d’home corrent l’ajuda a passar desapercebut i colar-se en el repartiment de drames tan estranys i radicals com The Crimsom Petal and the White.

Des de fa uns anys O’Dowd forma part de la galàxia de Judd Apatow, en la qual també orbiten altres fenòmens com Jason Segel (How I Met Your Mother) o Lena Dunham, la protegida del rei de la actual comèdia americana. Tot i tenir una presència cada cop més gran a Hollywood i al món Apatow, l’actor, nascut a Irlanda, no renuncia a projectes més personals, lligats als seus orígens. Mentre es prepara la gravació de Family Tree, sèrie que protagonitzarà per l’HBO, O’Dowd ha estrenat a Sky 1 una petita raresa, una comèdia creada i escrita per ell mateix sobre la vida d’un nen de 12 anys a finals dels vuitanta a Boyle (Irlanda), poble on l'actor va créixer. Moone Boy, que ja ha estat renovada per una segona temporada, neix arran de les experiències reals d’O’Dowd i va ser encarregada a partir de la col·laboració de l’actor amb la sèrie de curts d'Sky 1 Little Crackers, en la qual participen diverses estrelles de la comèdia anglesa.


 

Sense gaires pretensions però d’una forma bastant tendra, la sèrie mostra el dia a dia de Martin Moone (David Rawble), el membre més petit d’una típica família irlandesa (pare, mare, tres filles grans i ell, igualet que The Corrs), i el seu amic imaginari Seán, interpretat per O’Dowd. Moone Boy no busca que l’espectador esclati a riure cada dos per tres, però sí que somrigui contínuament amb les ocurrències del protagonista, un nen no especialment brillant.

A banda de l’encant del nen, dos dels punts forts de la sèrie són, per un costat, l’estètica, que pot recordar una mica a la de pel·lícules com About a Boy (2002) o Café Irlandés (1993), i, per l’altre, la fidelitat a l’atmosfera del país dels leprechauns. Rodada íntegrament a Irlanda, la sèrie no es podria entendre sense els paisatges del país i les seves cases baixes amb porta corredissa a la part de darrere ni sense els episodis històrics que en alguns moment s’erigeixen com a trames còmiques.

Condimentada amb les cançons de l’època i il·lustracions, Moone Boy aconsegueix, amb una idea aparentment senzilla i no especialment atractiva, ser la millor comèdia que s’ha estrenat aquesta temporada, molt per damunt de l’oferta nord-americana.
Fotografia de portada: Sky 1
Text: Alejandra Palés
Correcció: Joanaina Font

2 comentaris:

Fresh Coco ha dit...

he vist sencera Girls i no recordo haver vist el genial actor Chris O'Dowd O_O

I jo també el prefereixo al Moss

Alejandra Palés ha dit...

Hola Fresh Coco,

Chris O'Dowd apareix al capítol 8 (Weirdos Need Girlfriends Too) i a l'últim (She Did) de Girls. A més, apareixerà a la segona temporada.

Et deixo el link amb una de les seves escenes a la sèrie http://www.youtube.com/watch?v=lzCcWCHoe3Q

Gràcies!