5 d’oct. 2012

CONCERTS DE SIDEWALK A L'OCTUBRE


Astorat em vaig quedar a mesura que veia les confirmacions de concerts per aquests mesos d'octubre i novembre, però més impressionat em vaig quedar quan em vaig assabentar que tres dels meus destacats d'aquest octubre vénen de la mà de la productora Sidewalk. Tot i que dos són en col·laboració amb dues agències més (els interessantíssims TBC i A Viva Veu), el fet en si és més que destacable quan te n'adones que hi ha gent que fa les coses bé, és a dir, com a un li agraden; vaja: bé.

Així que ja sabeu, si heu de fer un regal, per exemple, a la sogra, compreu dues entrades de qualsevol d'aquest concerts i feu-la feliç!

Aquest dimarts 9 a l'Heliogàbal podrem veure un dels concerts més destacats als propers mesos: Cave. És una banda de kraut rock psicodèlic enrevessat que desperta les neurones alhora que les desplaça a un món paral·lel. Varen venir un cop a La [2] i la sala va quedar a mig emplenar, però els que varem sortir amb vida d'allà duem una permanent que a hores d'ara encara ens dura.

El 13 tenim a Miscelanea a Steve Gunn i Ocellot. Steve Gunn és un d'aquells pocs guitarristes innovadors que són realment destacables. Tocant lleument la música instrumental, porta la guitarra a paratges molt encertats i personals o al fet de jeure i escoltar amb atenció. Un concepte reduït d'Ocellot obrirà la nit a base de loops psicodèlics i anades d'olla experimentals tant musicalment com visualment.

El dia 23 a Sidecar hi ha un concert doble, ja que si toquessin qualsevol dels dos grup, Barn Owl o White Hills, serien concerts destacats, i toquen junts! White Hills finalment vindran després de cancel·lar la seva gira el passat març. Psicodèlia contemporània i space rock de kilats que s'han passejat pels festivals més interessants i per les sales de la mà dels grups més rellevants del panorama actual. Barn Owl sí que tornen. Van fer-nos esclatar el cap a La [2] (a un Primavera Club si no recordo malament) amb el seu drone tant atmosfèric com contundent i tempestuós i van demostrar que són els dignes deixebles de Earth o Sunnn O))) i que, tot i ser només dos components, s'apropen més a l'estètica de Fuck Buttons, guitarra i teclat. No s'atropellen ni ens atropellen, res de pretencions de pista de ball, tot el contrari: densitat i qualitat d'absorbiment.
Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció:Joanaina Font