29 d’oct. 2012

CLIPS IMPERDIBLES #66


El primer vídeo d'avui, “The Lost Buoys”, de Clock Opera i dirigit per Ben Strebel, ens presenta la situació d'un home a qui les coses no li han anat malament, però que de sobte comença a caure en una decadència que l'atrapa i de la qual sembla no estar disposat a sortir. La història recorda una mica a la pel·lícula Los Otros, d'Amenábar, i té algun punt que gairebé descol·loca l'espectador. Natures mortes a les quals els falta poc per arribar a la putrefacció -vi exageradament tèrbol-, contingudes dins de la gran casa, ja només acollidora des de fora.


I canviem de tema completament perquè el segon vídeo d'avui juga amb la transcripció del que podria ser una veu en off, de manera que un text que va apareixent en pantalla es dirigeix directament a l'espectador i no explica només anècdotes de la vida dels components de la banda, Nude Beach, sinó també de la seva, com si fos un personatge més. El joc és interessant, està ben resolt i fa que el vídeo, que tot d'un plegat podria ser avorridíssim, tingui la seva gràcia. Les imatges corresponen al grup mentre toca en alguna sala, però de tant en tant apareixen algunes fotos dels músics quan eren petits, per exemple, per il·lustrar el que el text que va apareixent en pantalla ens està dient i que tampoc té molt a veure amb el que diu la cançó.
Encara que són coses molt diferents, aquesta manera de fer em fa pensar una mica en els divertits “Literal Music Videos”, dels quals Albert Alcoz va parlar en aquest article publicat a Venuspluton!

D'altra banda, els canadencs Brasstronaut han estrenat videoclip aquesta setmana i correspon al tema “Mean Sun”, del nou àlbum que porta el mateix títol. No us deixeu enganyar, a última hora el vídeo sorprèn, i el museu on hi ha els animals dissecats és tota una pista (cruel, però pista). Així i tot, Brasstronaut són un grup genial i molts fa temps que creuem els dits per poder-los veure a Barcelona ben aviat.

El vídeo per a “I Awake”, de Sarah Blasko, dirigit per Mike Daly i presentat no només com a clip musical sinó també com a curtmetratge, sembla beure directament de grans realitzacions com les de Woodkid o fins i tot la senzilla “Para Elisa”, de Marçal Forés per a Internet 2. El ritme, en relació amb la imatge i el so, està molt controlat, té pujades quan calen i baixades quan també fan falta, a més del joc de contrastos entre ombres i llums, i les clares superposicions, que fan, d'aquest, un videoclip que val la pena empassar-se des d'inici fins a final.

I acabem amb més nens per a M83, però res comparat amb el que van fer Fleur & Manu...

1. Clock Opera - “The Lost Buoys” (by Ben Strebel)


2. Nude Beach - “Some Kinda Love” (by Tom Scharpling)


3.Brasstronaut - “Mean Sun" (by Kevan Funk)


4. Sarah Blasko - “I Awake” (by Mike Daly)


5. M83 - “Steve McQueen” (by Balthazar Auxietre & Sylvain Derosne)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Clock Opera, "The Lost Buoys", de Ben Strebel.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com en saben els M83!