22 d’oct. 2012

CLIPS IMPERDIBLES #65


Aquesta setmana comencem amb un clip fantàstic i que m'agrada molt. Realitzat per Jul & Mat (en el currículum del qual hi ha vídeos com el de “Divisive”, per a We Have Band; “She Wants”, de Metronomy, o el genial “Party With Children”, de Ratatat), el nou clip per a Bonaparte se situa en una mena de cuina robotitzada amb les famoses joguines Mindstorms, de LEGO. Plena de LED i dirigida per una Barbie hiperactiva, en aquesta cuina es troba, entre d'altres, un genial zoòtrop que sembla fer una referència a Eadweard Muybridge.


Jim Button no és només el nom del protagonista d'algunes novel·les de Michael Ende, sinó que també és el nom del senyor que està darrere del projecte musical Continents i que ha estat qui ha produït el seu nou videoclip pel tema “Do Your Service”. Molt DIY tot plegat i fet a partir de footage en domini públic, entre el qual es troben alguns fragments de la pel·lícula de Hans Richter Dreams That Money Can Buy, del 1974, i que el mateix Button recomana veure.

Pel que fa al tercer clip d'avui, dir-vos que podeu veure detalls del procés que Jesse Yules va seguir per fer-lo en aquesta entrada del blog de l'artista. Yules ha produït bastants treballs en els quals ha utilitzat el paper com a material principal i tècniques com l'origami que li han permès arribar a resultats bastant interessants, tal com passa amb el clip que ha realitzat per a Warm Myth.

I ja per acabar, comentar només que el videoclip de Wild Cub es mereix una oportunitat, ja que a partir de la meitat i fins el final, és molt guai, per més que el principi sembli la típica història d'amor, de noi i noia que van amb cotxe fins a dalt d'un turó des d'on es veu la ciutat de nit i bla bla bla. I l'últim, el del grup On An On, ha estat realitzat a partir d'imatges de la pel·lícula Threads Of Technology, del 1970 i que podeu veure aquí. El tema “Ghosts” és el primer single d'aquesta banda i la veritat és que, per ser el primer que se sent d'ells, està prou bé.

1.Bonaparte - “40°42'48.46 N 73°58'18.38 W" (by Jul & Mat)


2. Continents - “Do Your Service” (by Jim Button)


3. Warm Myth - “Working” (by Jesse Yules)


4. Wild Cub - “Drive” (by Marc Ripper)


5. On An On - “Ghosts” (by Joe Carsello)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Bonaparte, "40°42'48.46 N 73°58'18.38 W", de Jul & Mat.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font