31 d’oct. 2012

CARBASSES I ENSURTS


Sí, ja sabem que sucumbir a Halloween és molt antipatriòtic i que dibuixar cares demoníaques en carbasses en comptes de menjar castanyes és poc nostrat, però un cop coneixes de prop la festa del terror i els esquelets és difícil resistir-se a aquesta celebració. És un dels moments àlgids de l’any als Estats Units, l'excusa perfecta perquè les noies es disfressin de gatetes sexis i els nois d’algun monstre aberrant. El toc final de la nit és, obviament, una borratxera de por.


Per a les ficcions televisives, la nit del 31 d’octubre és una data marcada amb foc al calendari. La majoria preparen capítols especials en els quals les disfresses, el maquillatge i la festa, que també té un cantó familiar molt entranyable, són els protagonistes. Tots recordem algun capítol i alguna disfressa del nostre personatge preferit, però quins són els millors capítols de Halloween de la televisió? Podrem incloure en el llistat alguns del episodis que s’emetran aquest any?

Halloween, Modern Family: Per la família Dunphy, Halloween no és una festa més, és LA festa, especialment per Claire. A la segona temporada, s’encarrega de decorar la casa amb tots tipus de detalls de terrorífics per rebre els nens del barri que van en processó a reclamar els caramels corresponents. Cada membre de la extensa família juga un paper determinat en la funció que ha preparat la matriarca, qui abans de gaudir del seu moment de glòria haurà de batallar perquè, entre altres coses, la seva filla gran no esculli el vestit més provocatiu de la botiga de disfresses.Tinc Castanyes, Plats Bruts
: Una de les millors sèries de TV3, si no la millor. En un gran capítol, el David i el Lopes s’enfrontaven per la Festa de Tots Sants. El primer, influenciat per la cultura ianqui, volia celebrar Halloween, el segon defensava a capa i espasa la tradicional Castanyada i assegurava no saber què nassos era el “Gwendolin”. El drama de la invasió cultural americana.Slutty Pumpkin i The Slutty Pumpkin Returns, How I Met your Mother: Com no podia ser d’una altra manera amb Ted Mosby, Halloween també té una significat romàntic per ell. En aquest capítol, el protagonista, defensor de l’amor per tota la vida, explica als seus fills com un Halloween va conèixer una noia vestida de carbassa que semblava la dona perfecta. Així i tot, el destí juga una mala passada a Mosby i aquella mateixa nit perd el número de telèfon de la fascinant noia. En comptes d’oblidar-se’n, l’arquitecte assisteix cada any a la mateixa festa amb l’esperança de retrobar-la. La Slutty Pumpkin del títol va resultar ser, ni més ni menys, que Katie Holmes, encara que això no ho vam saber fins 6 temporades més tard a The Slutty Pumpkin Return. Gràcies Ted Mosby per fer-nos la vida tan difícil.Epidemiology. Community: Hi ha alguna sèrie al món més propensa ha deixar-se endur pel freakisme que Community? Difícil. Amb el que es diverteixen els seus guionistes encabint referències de la cultura pop en els diàlegs de la sèrie, un capítol monogràfic de Halloween deu ser per ells com una visita a Disneylandia. Dels diferents episodis especials que han fet, ens quedem amb Epidemiology, en el qual el grup d’estudi que encapçala Chevy Chase assiteix a una festa que s’acaba convertint en una bacanal zombie a ritme d’ABBA. Menció especial pel Sr. Chang i la seva disfressa de la patinadora Peggy Fleming, no perquè siguem admiradors de l’esportista nord-americana, sinó perquè ens encanta veure el professor de Greendale explotant la dona que porta a dins.

The One with the Halloween Party. Friends: Ross Geller era un personatge amb una capacitat inesgotable per fer el ridícul. En aquest mític capítol, fent honor a la seva vocació científica, apareix guarnit com el satèl·lit Sputnik. Lamentablement, ell sembla ser l’únic que entén la disfressa, ja que per la resta dels seus amics sembla simplement una caca de l'espai. No és l’únic que fa una mala elecció, Chandler es veu obligat a passejar-se com un conillet rosa i blanc gràcies a Monica, que no ha trobat una altra disfressa disponible. El capítol també es recordat per l’aparició estel·lar de Sean Penn, que interpreta al promès de la germana de Phoebe, la inclassificable Ursula.Tricks and Treats. Freaks and Geeks: En el seu moment, la sèrie produïda Judd Apatow va passar sense pena ni glòria, però actualment és una de les ficcions més reivindicades per ser un dels retrats més fidels de l’angoixant pas per l’institut i l'etern dilema de fer-se gran. És cool seguir celebrant Halloween quan et trobes a mig camí entre la infància i l’edat adulta? Aquest és un dels plantejaments principal d’aquest capítol, centrat en la part familiar de la festa i el conflicte que es desencadena quan els fills decideixen deixar en un segon terme als pares. El moment més al·lucinant: quan Bill, un dels geeks, es prepara la seva disfressa de dona biònica.The Middle Earth Paradigme, The Big Band Theory: Fer-te un petó amb un hobbit és la classe de coses que et poden passar en una festa de Halloween. A la primera celebració del Dia de Morts a TBBT, Leonard troba la força per fer un petó a Penny gràcies a la seva disfressa de Frodo. Els seus amics nerds no es queden enrere en quant a originalitat estilística, especialment Sheldon Cooper que, com no podia ser d’una altra manera, s’inspira en la física per confeccionar el seu traje d’efecte Doppler, nom que rep la variació de freqüència de qualsevol ona emesa en moviment. Tot i que aquest és un dels nostres capítols especials preferits, hem de reconèixer que el d’aquest any també ha estat a la altura de les expectatives amb la transformació del matrimoni Wolowitz – Rostenkowski en barrufets.

Fotografia de portada: ABC Network
Text: Alejandra Palés
Correcció: Joanaina Font