14 de set. 2012

TOT LLEST PEL D.O. DE TARRAGONACom cada setembre les festes majors de Tarragona, Santa Tecla, són esperades pels ciutadans tarragonins i dintre del marc d'actes de cada any estan presents els concerts del D.O. de Tarragona.

La 22ena edició del festival ens presenta, aquest dissabte dia 15, els grups Gut Derby, Satèl·lit, Harrison Ford Fiesta, Roger Bener, Yo i Ego, i com a grups convidats Lapsus (guanyadors premi Partytura 2011) i The Gramophone Allstars. L'hora d'inici és a les 20 h a la Capsa de Música, recentment inaugurada, situada a l'antiga tabaqueria (Av. Vidal i Barraquer).

El D.O. de Tarragona (antigament conegut com Canya'n'Roll) és un concurs que des del 1990 vol donar oportunitats de promoció a les formacions musicals tarragonines de tots els estils. El concurs ja s'ha convertit en un referent musical al qual es presenten, cada any, més de 50 grups de tot Catalunya. És la tercera competició musical més important de l'Estat espanyol per darrere del Bilborock i el Villa de Madrid.

Els grups participants han d'enviar les seves maquetes en suport digital a l'organització i un cop finalitzat el termini d’inscripcions, el jurat de l'AMT (Associació de Músics de Tarragona) delibera quins dels projectes presentats mereixen aquell any ser finalistes del concurs. Els finalistes tenen l'oportunitat d'actuar durant les festes de Santa Tecla.

Inicialment els concerts estaven ubicats a places cèntriques de la ciutat, passant per la plaça del Rei, el passeig de les Palmeres, el Camp de Mart i, finalment, s'han assentat a la Capsa de Música, propietat de l'AMT.

El finalistes d'aquest any són molt variats i, a més, són tots de la comarca de Tarragona.

Gut Derby és un grup recentment format que ens presenta un projecte que es podria classificar entre una barreja de rock alternatiu i un folk fosc amb una veu que podria ser perfectament la versió masculina de Pj Harvey.

Satél·lit és un grup format fa cosa d'un any, tot i que els seus components tenen una amplia trajectòria com a músics. Ens presenten un projecte de folk rock en català.

Harrison Ford Fiesta és un projecte que va iniciar un francès instal·lat a Tarragona des de fa 5 anys. Amb cançons en anglès i francès transmeten uns ritmes folk pop electrònic que t'enganxaran.

Roger Benet és un músic positivament inclassificable, la seva música es una col·lisió d'estils lligats de tal manera que no et deixaran indiferent. Si voleu saber alguna cosa més sobre ell feu-li una ullada al seu Myspace.

Yo és un grup format per quatre noies que s'autodefineixen com la idea de l'anti ídol, de què és especial i únic de cada individu. Les seves cançons són de pop rock amb lletres molt sinceres.

Ego són un conjunt molt reconegut musicalment i ho demostren amb la gran quantitat de concursos on han quedat finalistes. La seva música enganxarà a tots aquells fans de la més pura música indie pop rock. Aquí podeu escoltar les seves dues maquetes:

Els horaris dels concerts són:
20 h. Gut Derby
20.40 h. Satèl·lit
21.20 h. Harrison Ford Fiesta
22 h. Lapsus
22.55 h. Roger Benet
23.35 h. Yo
00.15 h. Ego
00.55 h. The Gramophone Allstars

Si tens ganes de bona música en directe no dubtis a venir aquest dissabte a les Festes de Santa Tecla. Us hi esperem!

Fotografia de portada: Pàgina web de l'Ajuntament de Tarragona
Text: Sònia Saladié
Correcció: Joanaina Font