17 de set. 2012

SETEMBRE DE RECUPERACIONS, DISSABTE: MATEMÀTIQUES I GEOGRAFIA


Aquest any han tornat a posar els exàmens de recuperació al setembre. Nosaltres, com és d'esperar, aquest passat dissabte 6 ens vàrem apropar a les sales per veure com ho porten els nostres alumnes. A l'aula de matemàtiques (Sidecar), avaluàrem els exàmens dels sabadellencs El Tercer Semestre i dels gallecs Unicornibot. Al de geografia, veurem amb quina nota surten de la [2] els barcelonins Univers.

Tocades les 22.30 h sortien El Tercer Semestre, una banda que ja vàrem posar en joc al Grups de nova fornada 03 i que ara sembla que comencen a tocar. Aquest dissabte 6 molts els vàrem veure per primer cop i vàrem palpar com de jove i de prometedora era la banda. Varen anar de menys a més, començant amb el nerviosisme inicial típic, tranquil·litzant-se més tard i acabant amb un molt bon concert. Uns clars seguidors de Don Caballero que han abordat el Math amb gran precisió sobre el gènere, però que encara no s'han deixat anar. Els falten molts assaigs i molts concerts, així que ja sabeu, no deixeu de programar-los que en res tindrem una molt bona banda tocant a ple rendiment per les nostres sales (atenció que dijous van tocar a l'Hoteler i també ho faran al Primavera Club).

Al poc d'acabar El Tercer Semestre, els gallecs Unicornibot varen començar a repartir canya. El Licor cafè se sentia des de la barra de la part de dalt del Sidecar, però la seva intensitat encara rebota per les canonades de tot l'edifici de la plaça Reial. L'examen d'Unicornibot es va assolir amb nota, fins i tot amb matrícula. Els gallecs saben el poder que tenen en directe i no s'estan de res, no s'amaguen res; des de la primera nota de cara a barraca, tot amunt, els potenciòmetres dels amplificadors varen descobrir que hi ha un color per sobre del vermell. Unicornibot ja no són alumnes de matemàtiques, ara en són els professors.Per acabar bé la nit, La [2] d'Apollo tenia com a teloners de Jack Of Heart a un altra banda que també va aparèixer al mateix Grups de nova fornada 03: Univers. Quin parell de parells. Als quatre integrants d'Univers se'ls veia sense ànima a sobre de l'escenari, quiets com bons shoegazistes i amb una bateria reduïda que feia que l'escenari es veiés molt pobre. Poc a poc, però, deixant que la música ho emplenés tot, notaves que aquesta senzillesa sobre l'escenari els esqueia bé. Traient distraccions del damunt, evitant carregar la vista i mostrant el que tenen: molt bona música. No calia aprendre's els rius d'Espanya per aprovar i, així i tot, la nota amb la qual van sortir era de notable alt, molt alt. L'únic que va faltar és un públic més atent i menys de festa i, potser, no venir de l'espetec d'Unicornibot.


Així doncs, podem dir que les recuperacions de la música dels noranta segueixen pel bon camí, progressen adequadament i que tenim gènere per temps. Visca!


Fotografia de portada: Pablo Luna Chao
Text: Lluís Huedo
Correcció: Joanaina Font