20 de set. 2012

QUÈ VEURE AL BAM 2012, RUTA RÀPIDA


Quan un pensa en el BAM de seguida busca l'horari i comença a fer càbales per veure què veurà, però de sobte t'entra el neguit de cada any: no il·lusionar-se amb els concerts, saps que hi estaràs enxubat, que hi haurà molta gent parlant i que t'estressaràs. Per això, un s'ha de prendre el BAM d'una manera molt específica, fer-se una bona ruta i tenir en compte tants paràmetres com a la recent estrenada secció Versus.

Divendres comença el BAM i la nostra aposta per gaudir-ne mínimament és no sortir de la plaça Joan Coromines i de la plaça dels Àngels. Ambdós escenaris estan al MACBA, al Raval, es necessiten breus passes per anar d'un escenari a l'altre, així que és idoni per estar-s'hi sense haver de traspassar multituds d'adolescents desbocats fent botellón, guiris amb càmeres de fotos i les bosses davant entre les mans, "sexy beers", i per evitar les aglomeracions del transport públic. I sobretot, la ubicació és bona per les apostes musicals.
Divendres, sense sortir dels dos escenaris, podrem veure Isaac Ulam (20.30 h, plaça Joan Coromines), la nova aposta de Bankrobber, un cantautor delicat i amb gust; el nostre alabat Joan Colomo (21.15 h, plaça dels Àngels) que segueix presentant el seu Producto Interior Bruto II; els osonencs a l'alça Mates Mates (22.00 h, plaça Joan Coromines) amb el seu pop folk desgavellat i energètic; els madrilenys Hola a Todo el Mundo (22.45 h, plaça dels Àngels) que presentaran el seu imminent nou disc Ultraviolet Catastrophe (Producciones disonantes, 2012); el garatge pop de Sony and the Sunsets (23.30 h, plaça Joan Coromines) amb la seva bandassa catalana que torna a casa, i l'aragonès Bigott, que segueix fent ballar a tothom allà on va.

Però si algú s'anima a descobrir què hi ha més enllà del Raval, es pot atrevir a anar al Fòrum a veure Mishima. Si algú ho fa, si us plau, expliqueu-nos que tal l'aventura d'arribar fins allà i que tal se sent algú intentant veure Mishima.Dissabte la cosa està més xunga. La competència entre escenaris és més dura, l'escenari deplaça Reial val molt la pena, però, com diuen, la cabra tira cap al camp, i nosaltres l'únic que podem fer és recomanar el duet de Manlleu L'Hereu Escampa (20.30 h, plaça Joan Coromines), que cada dia molen més; els ex 12twelve AtletA, cada dia més cars de veure, o la burrada valenciana més remarcable des de Calatrava, Betunizer (22.00 h, plaça Joan Coromines) amb la possibilitat de poder escoltar cançons del pròxim disc que en breu entraran a gravar.
La cosa no acaba aquí, ja que ambdós escenaris tenen un fi de festa agre del bo. Els asturians Fasenuova (23.30 h, plaça Joan Coromines) segueixen amb la metralla d'A la quinta hoguera (Discos Humenates, 2011), i el plat fort del dia, Black Dice (00.30 h, plaça dels Àngels) donarà guerra i mal de cap a tots els que inconscientment es quedin allà. Esperem, doncs, que sigui tan dur que puguem acabar el concert amb molt d'espai al nostre voltant.Diumenge el plat fort serà a la plaça Reial amb l'Orquestra Fireluche (13.30 h) i els seus instruments de joguina; la Maria Rodés (21.30 h) que farà el seu primer concert amb banda i presentarà el seu últim i alabadíssim disc Sueño Triangular (Bcore Disc, 2012). Els mig desapareguts Seward (23.00 h) tornaran a l'escenari a l'engròs amb moltes sorpreses.
Això sense deixar de tenir un peu, si és possible, als altres dos escenaris que funcionaran aquell dia: el de la plaça Joan Coromines i el de la plaça dels Àngels, d'on destacaríem Doble Pletina (20.30 h, plaça Joan Coromines) i La Estrella de David (22.45 h, plaça dels Àngels).

Molt bones Festes de la Mercè a tothom!

Imatge de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Joanaina Font

2 comentaris:

Dani Souto ha dit...

Com pot ésser que no digueu res de McEnroe?!

e ha dit...

Espero que veiéssiu els Empty Cage (participants del Sona9)