14 de set. 2012

PA I CIRC



Abans-d’ahir vam anar a dormir una mica més tristos. La CCMA va anunciar una reestructuració dels canals de la corporació que es traduïa en l’eliminació del canal 3xl, el traspàs del canal Club Super 3 al Canal 33 durant l’horari diürn (de 6h a 21h) i, per tant, la reducció d’aquest últim a la franja de 21h a 6h del matí. Al seu torn iCat FM també quedava afectada i a partir de l’1 d’octubre deixarà d’emetre a l'FM. Això sí, el canal d’esports Esports3 resta intacte. Aquests fets van passar fa dos dies, el dia després de la “diada històrica”, la tornada a l’escola i les protestes dels profes per les retallades. Un dia amb molt d'embolic, com diria Rajoy.



Aquesta reestructuració suposa un altre fort cop per la cultura, devastada just abans de l’estiu per la pujada de l’IVA. Amb aquesta decisió l'àmbit cultural en els mitjans públics queda relegat a un segon pla, a una posició molt trista. Això és perillós, perquè la cultura molts cops és entretinguda i divertida, però molts altres cops també ens fa pensar i créixer com a individus. Per això és tan important i per això des dels estaments públics s’ha de vetllar per protegir-la i fer-la accessible a tothom. Reduir l’espai de la cultura a la televisió i fer que la ràdio només la puguin escoltar aquells que tinguin connexió a Internet va de manera directa contra aquest principi.

Però és que, malgrat tot, la cultura d’aquest país es troba en un gran moment i és una llàstima que se la deixi de banda d’aquesta manera. De la música, des d’aquí no cal que us en diguem gaire, teniu un blog sencer per comprovar que ho està petant. I al marge de l’apartat musical, a Catalunya hi ha artistes i creadors que fan coses la mar d’interessants, tant o més, que el futbol. Però no seguirem per aquí, que això no és un anunci de cervesa.

Potser és que no volen que pensem. No, home, no, deu ser que volen que no ens perdem el Barça. Molt bé, el circ sembla que el tindrem garantit, el pa no sabem fins quan.

Podeu unir-vos al grup de suport a iCat FM al web de causes en aquest enllaç.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Montse Casas