4 de set. 2012

LLUM AL BOSC


Defectos Personales
Xevi Pigem
Any: 2012
Discogràfica:Rosalita Records

Defectos Personales (Rosalita Records, 2012) és el primer treball en format llarga durada de Xevi Pigem. Guitarrista i cantant olotí, qui assumeix la responsabilitat de firmar el disc amb el seu nom tot i estar flanquejat per banda i banda per altres guitarres i percussions que acaben d’arrodonir les cançons. Sense cap altra pretensió que transformar ferides mal tancades o experiències viscudes sempre en primera persona, ofereix un resultat més que satisfactori. Amb el suport de Joan Colomo, sobre qui ha recaigut l’etèria tasca de la producció, i Carles Vidal a les guitarres. El camí iniciat amb El borde del abismo ha trobat solució de continuïtat.

La pràctica totalitat del treball es mou entre ritmes pausats i atmosferes tranquil·les que es poden veure alterades per alguna paraula malsonant. Tan sols en algun moment de Dulce Carlota s’acosta perillosament a l’estridència, però és només un miratge. La tranquil·litat i la pausa regnen. Pau i bons aliments. Potser als punts àlgids s’hi arriba amb Media sonrisa i Defectos personales, no en va comparteix la titularitat amb el disc. Per altra banda, tan Distina condición com Golondrinas trenquen la línia. La primera s’acosta més a terrenys de la ràdio fórmula, en la mesura que s’hi pot acostar, mentre que a la segona juga amb altres compassos i arrengaments.

Rematar-ho tot dient que agradarà als fans de Nacho Vegas seria una opció, però sense deixar de ser cert, ens quedaríem curts. El deix en la forma de cantar, arranjaments que van més enllà dels paràmetres folk que estem acostumats a escoltar, fan que l’aposta sigui seriosa i tingui el suficient matís personal. En sentirem a parlar.