14 de set. 2012

IPHONE 5: EL PRIMER GRAN FRACÀS D'APPLE?Llançament nou i notícia nova. Això és el que han aconseguit, de manera realment increïble, la gent d'Apple amb els seus nous productes. Sembla com si cada vegada, i no és molt de temps, l'esdeveniment fos més i més important. Però potser hem arribat a un punt en què les expectatives eren massa altes, en què s'ha vist massa fum abans de veure el foc. És l'iPhone 5 el primer gran fracàs d'Apple? És massa aviat per dir-ho, però nosaltres tenim la nostra opinió i l'exposem després de l'hipersalt.

Ja l'han tornat a liar i, sigui com sigui, la repercussió que té la presentació i posterior sortida al mercat d'un nou producte dels americans d'Apple mai deixa indiferent a ningú, ni als admiradors que ja sabem que ompliran les cues de les nombroses botigues per tot el món, ni els enemics de la poma mastegada, que compararan compulsivament el nou aparell amb els seus per demostrar que tecnològicament encara no estan tan avançats com Samsung, Nokia o HTC. I cert o no, la veritat és que ja hauran aconseguit el que volien, que se'n parlés, i molt.


Els fans ja tenen motiu per tonar a fer cues


No cal dir que l'iPhone 5 s'espera des de fa gairebé un any, quan tothom ja esperava que sortís, però, en comptes de fer-ho, el gegant de la tecnologia va decidir que encara era massa aviat per jubilar el seu iPhone 4. Així que el van millorar molt per dins i el van treure com un model més avançat. I segurament aquesta generació d'expectatives i tot aquest temps d'espera van fer que cada vegada s'especulés més amb tot el que podria arribar a tenir, on imatges suposadament robades, vídeos filtrats o notícies des de grans fabricants eren més i més nombroses. Òbviament tot eren especulacions.

Perquè la realitat és que els canvis no han estat tan importants com s'esperava. I no perquè siguin petits, no perquè siguin poc importants pel que fa a la tecnologia (pantalla més gran i panoràmica, nou disseny més estilitzat, processador més potent i càmera de molta més qualitat entre altres detalls), però s'esperava alguna cosa de pes, alguna novetat de les que deixen bocabadada a la competència, als seguidors i als detractors, un canvi tecnològic històric. I no ha estat així.


Ara encara el trobaran a faltar més


Com hem dit, és massa aviat per anticipar què pot passar al futur, quin serà l'èxit (o fracàs) convertit en xifres de vendes i milions de dòlars. Però el que sí podem veure (o, potser millor dit en paraules seves, sentir) és que no és el que s'esperava. No és un aparell que sigui decisiu a l'hora de prendre la decisió de canviar-te'l sense pensar en la despesa. Serà el primer gran fracàs de la companyia?


En Jimmy Kimmel va fer creure que l'iPhone 4S era el nou


Fotografia de portada: Apple.com
Text: Christian Peña
Correcció:Joanaina Font