19 de set. 2012

I, INDE, INDEPENDÈNCIA MUSICAL!Sí, us trobeu davant de l'enèsim article/post sobre la independència d'aquest país tan petit, tan petit. Però és que nosaltres també volem sortir als resultats de Google sobre aquest tema! Com sabeu, aquests darrers dies s'han discutit moltes qüestions al voltant del dret a l'autodeterminació de Catalunya i alguns han arribat a unes conclusions més o menys afortunades. Ara bé, des de Gent Normal creiem que hi ha dos temes molt importants que encara queden a l'aire. Tema 1: A quina lliga jugarà el Barça? Tema 2: Què passarà amb la música d'aquest país? El primer el deixem per aquells que en saben, per aquells capaços de parlar hores, mesos i anys de coses com la tristesa de Cristiano. Així que anem a allò que és nostre, a allò que no ens deixa dormir per els nits (i no són les drogues): la música. Què passaria amb tot allò que envolta a la música en una Catalunya amb Estat propi?1. La SGAE. Què passaria amb aquest ens del diable? Segurament deixaria de tenir influència sobre la música feta aquí. Així i tot, sospitem que amb la fama que tenen els catalans (la pela és la pela, you know) ben aviat se'n crearia una alternativa.

2. Gires internacionals. O world tour, com diu el mestre Quimi Portet. Amb la constitució del nou Estat català, el fet de baixar fins a Benicàssim per tocar al FIB ja es podria considerar de totes totes una gira a l'estranger.

3. Primavera Sound. Festival de festivals al nostre país. Passaria de celebrar-se a dos països per fer-ho en tres. Més prestigi, encara. Però, el que és més important, alhora que inquietant: veuríem a Gabi Ruiz parlar en català?

4. Moltíssims grups catalans serien formats per integrants internacionals, i això, ja sabeu, es ressalta a qualsevol mitjà. Un grup amb, per exemple, un sol membre d'Alcázar de San Juan, ja tindria una estrella d'integració i mestissatge intercultural notable.

5. L'Orquestra de Catalunya passaria a ser l'Orquestra Nacional de Catalunya! Ah, no, això ja ho és ara. Doncs potser passaria a dir-se Barcelona Orquestra, en la nova línia de noms centralistes del país.

Punt últim, i no obstant això, el més important de tots. Gent Normal es convertiria en l'únic mitjà musical independent del país. Un pas més per assolir el nostre pla diabòlic de dominació mundial. De fet, el nostre agermanament amb 40 putes, de cop, passaria de ser transmediterrani a ser, també, internacional. O no?

Ah! I segurament molts grups començarien a abandonar l'anglès i es decidirien a cantar en català, perquè és més fàcil expressar-se i ja no faria vergonya. El rock català donaria pas a un estil pop tenyit de folk amb un rerefons tradicional, un discurs quotidià i un ukelele. OH WAIT!!


Fotografia de portada: Cadena Ser
Text: Montse Casas / Lluís Huedo
Correcció: Joanaina Font

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Benicàssim és dins dels Països Catalans!

Muntsa ha dit...

Efectivament, anònim. Prada de Conflent també ho és i es troba dins de França.

Estem parlant de la independència del Principat.

Anònim ha dit...

Doncs apunteu aquesta: els veritables precursors dels grans fenomens musicals en la nostra llengua (pop: Antònia Font - rock combatiu, que també mou masses: Obrint Pas) vindrien de l'estranger.

pau ha dit...

home de l'estranger, de part de la nació encara sota dominació estrangera

de fet això es pot fer més visible que mai