3 de set. 2012

GIRA CATALANA D'UNICORNIBOT, CAFÈ (LICOR) PARA TODOS


Després del concert d'Unicornibot al passat Primavera Sound, em vaig quedar astorat de l'energia i composició repetitiva del sarau que acabava de veure. Els gallecs varen portar el seu math rock a sobre de l'escenari Vice a ple dia i se'n varen sortir amb tota comoditat.
Després d'agafar aire i somriure de nou vaig recordar les paraules d'un dels TBC abans del concert: al setembre els tindrem en sala. Un somriure encara més gros.

Doncs setembre ha arribat i els Unicornibot ja estan emplenant el dipòsit de la furgoneta, com aquell qui diu. El saben aquell que diu que quan emplenin el dipòsit de licor cafè (que gran, com bevien a morro sobre l'escenari del PS) s'embarcaran en el que serà la seva primera gira catalana? Vindran a les tres capitals (el saben aquell que diu que se juntan las tres potencias mundiales…?) catalanes: Vic, Barcelona i Sant Feliu de Guíxols.Els successors dels K-Plan (el saben aquell que diu Super Mario César?) vénen a rebentar-nos les orelles i a desincronitzar-nos els bioritmes amb el seu darrer i segon treball Dalle! (Matapadre, 2012), que ja està esgotat (queda alguna còpia a alguna botiga remota de l'Estat, potser fins i tot a BCore). Vénen a repartir himnes math dels de ballar, dels de sacsejar el cap, dels de cantar les notes de guitarra, baix, etc. a l'estil beat box.

Això que la gira és catalana és una petita mentida per fer-nos sentir importants. Tant sols faran tres parades a Catalunya dins la gira real. Vindran de Saragossa i seguiran cap a França, però aquestes tres dates no els les treu ningú:

Jazz Cava, Vic: 7 de setembre

Sidecar, Barcelona: 8 de setembre

TZVR, Sant Feliu de Guíxols: 9 de setembre