21 de set. 2012

GANGNAM STYLE: L'ÚLTIM GRAN FENÒMEN D'INTERNETSempre que parlem de fenòmens ho associem a Internet, perquè és el mitjà de difusió més gran que existeix ara mateix. El cas que ara us explicarem, tot i ser un conegut cantant a la seva terra (Corea del Sud), és gràcies a Internet que ha arribat a ser més famós del que mai s'hagués imaginat. Parlem d'una de les cançons amb videoclip més addictives que podeu trobar ara mateix. Si encara no saps res de tot això, pots fer una ullada després de l'hipersalt.


Segur que si ens posem a recordar els fenòmens viscuts a Internet, ens vénen al cap el dancing baby que va sortir a Ally McBeal, el nen alemany que s'enfadava moltíssim durant una partida a un joc d'ordinador, o el nen petit disfressat de Darth Vader a l'anunci de Volkswagen, entre molts altres. Tots s'han fet famosos pel mateix, perquè han sorprès una immensa quantitat de gent a tot el món.


El carismàtic home fent el carismàtic ball

A hores d'ara, més de 220 milions de persones ja han vist a Youtube un dels vídeos amb més visites que mai s'hagi vist durant la història del portal. Es tracta del Gangnam Style, una cançó que res ha d'envejar als LMFAO (per posar un exemple musical proper), amb un ritme enganxós i un videoclip molt ben buscat, amb una coreografia molt i molt divertida, i amb una estètica al més pur estil K-Pop.

L'artista es fa dir PSY, que és l'acrònim de Park Jae-Sang. Té 34 anys i és un personatge amb molt de carisma, com ja ha demostrat allà on va. És de Corea del Sud i ha portat la seva cançó per tot el món durant el final d'aquest estiu. Ha arribat fins i tot als Estats Units, on estan encantadíssims de poder ballar els particulars moviments que fa PSY al videoclip (que es coneix també com el ball del cavall), que han volgut imitar tant Britney Spears amb el propi PSY a un programa de televisió, com Nelly Furtado en un concert.


Com els famosos aquí, tothom vol sortir a la foto


Com succeeix a tots aquests fenòmens, no hi ha una càrrega intel·lectual molt forta darrere de la lletra de la cançó: Gangnam és com es diu vulgarment a una zona de Seül semblant a Beverly Hills, i la lletra parla, en format paròdia, d'un noi d'aquesta zona al qual li encanten les dones sexys. Veurem el que dura aquest viral, però està clar que en PSY ja ha fet el seu agost, mai millor dit.


El videoclip del qual parlem


I les versions no triguen en arribar...... de tots els tipusFotografia de portada: Youtube
Text: Christian Peña

Correcció:Joanaina Font

3 comentaris:

música: ni temps ni espai ha dit...

Jo no dec ser d'aquest món. No en sabia re d'aquest fenomen.
Però tot plegat, em sembla que vivim en una societat massa "m'agrada-perquè-a-tal-li-agrada". Tot i això, en muntatge d'en Hitler és molt divertit.
Salutacions.

Lacaze Zara ha dit...

thanks

Lacaze Zara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.