28 de set. 2012

DÉUS, PROFETES I INTERNETEn els últims mesos, els ànims en general de tothom estan de tot menys calmats. Qualsevol cosa ens esvera, però hi ha un tema que pot arribar a alterar de manera desproporcionada (depenent de la intensitat del sentiment), i aquest és la religió. En els últims dies hem sentit que tant musulmans com cristians tenen motius per, com a mínim, inquietar-se. I encara que no siguis creient, nosaltres t'expliquem una mica de què va tot això després de l'hipersalt.


Aquests dies, i gràcies en part a una de les altres notícies dels últimes dies, l'iPhone 5, s'ha parlat molt de Google Maps. Però una de les notícies que més ens han sorprès ha sigut que, gràcies al sistema de localització Street View que ens permet veure no només els carrers sinó també les carreteres i camins, podem arribar a veure el que diuen a Internet que és una representació del déu cristià.


Sort que no s'ha trobat amb els nous mapes d'Apple!

Per aconseguir aquesta impensable fita, només hem de buscar les coordenades 47.110579, 9.227568, que ens porten a Suïssa, a una carretera de Quarten que rodeja el llac de Sankt Gallen. Veurem una imatge al cel que, com a mínim, fa pensar sobre alguna aparició. Com diuen els "experts", es tracta d'un error a l'hora de fer el muntatge de les fotos. Però molts altres pensen que és la representació del "tot poderós".

Al món musulmà les coses són ben diferents: El tràiler d'un documental on es ridiculitza Mahoma i es descriu com un frau, ha provocat la ira de la comunitat islàmica fins al punt de provocar manifestacions violentes contra els americans (nacionalitat dels creadors del llargmetratge) on s'ha acabat amb la vida de l'ambaixador dels Estats Units a Llíbia.


La gent de El Jueves donant el seu particular punt de vista

Aquesta onada de violència ha estat rebuda amb prudència per uns i amb burles per altres, i obre el debat de la relació entre l'islamisme i l'humor, si són compatibles o si no permeten la llibertat d'expressió; de si necessita una reforma, una modernització o de si s'alimenta de l'odi per captar més fidels. Veurem com acaba el tema.


Fotografia de portada: Google Maps
Text: Christian Peña
Correcció: Joanaina Font