10 de set. 2012

CLIPS IMPERDIBLES #59

  
Comencem una nova setmana amb un videoclip que no mata per a Cool Rainbows, i que té dos factors remarcables: un de bo i un de no tant. Començant pel bo, a nivell, narratiu, imatges d'una realitat més o menys quotidiana es veuen contrastades per altres de caire més fictici, cosa que sempre resulta interessant; d'altra banda, a nivell d'edició s'ha aconseguit donar una direccionalitat als diferents plans i a les transicions, de manera que el clip adquireix una mena de dimensió espacial curiosa, i això afecta clarament a la narració del vídeo. Ara allò menys bo, i és que les animacions que apareixen pel mig del clip acaben per ser massa òbvies i possiblement innecessàries ja que, degut al treball de muntatge que hi ha al darrere, les imatges ja són prou suggerents per si mateixes. Per a Alpine, més figures humanes que cauen, neu i gasolina.


En aquesta secció ja hem parlat altres vegades de Martin de Turah, i és que aquest estimat director ha estat l'autor de clips com aquest de Feist que vèiem fa poc, o aquest altre de Fallulah, per exemple. Ara rebem una nova producció, fruit del treball amb David Byrne i St.Vincent i el seu tema conjunt i fantàstic, “Who”. Els blancs i negres tan propis de de Turah, els gests de l'excantant de The Talking Heads i la fermesa davant la càmera de St.Vincent, fan d'aquest un clip del tot respectable i imperdible, encara que de caire més comercial que els altres que veiem en la trajectòria del director.

David Longstreth és membre del grup Dirty Projectors, portant al seu càrreg guitarra, lletres i direcció musical de la banda, ara ha dirigit un clip de 20 minuts en el que els protagonistes són els mateixos components de la banda. Hi aparèixen una gran quantitat de personatges en vàries situacions diferents: vides paral·leles que al final es reuneixen al voltant de Longstreth i escenes en que els personatges es mantenen estàtics i només els petits moviments vitals confirmen que no es tracta de fotografies.


1.Cool Rainbows - “Reality and A Clue”(by Andrew de Freitas)


2. Alpine - “Gasoline” (by Kris Moyes)


3. David Byrne and St.Vincent - “Who” (by Martin de Turah)


4. Dirty Projectors - “Hi Custodian” (by David Longstreth)


5. Metronomy - “Hypnose” (by Daniel Brereton)