7 de set. 2012

APARELLS I MÉS APARELLSS'ha obert la caixa dels trons. No és només Apple qui està de llançament de les seves noves joguines, abans han mogut fitxa Samsung, Google o Microsoft. S'han afanyat a presentar els competidors més durs que tindran els nois de la poma mossegada. Tauletes tàctils, smartphones i sistemes operatius, de tot i per a tothom. Aparells i més aparells. Vols saber quins? Doncs nosaltres en fem un petit repàs després de l'hipersalt.

Ja vam avançar fa dues setmanes que el nou iPhone 5 s'anunciaria, amb gairebé tota seguretat, el dia 12 d'aquest mes. Doncs bé, fa pocs dies, a la premsa ja els va arribar la invitació per l'esdeveniment oficial que es farà per presentar aquest nou gadget que pretén revolucionar el mercat no només de les telecomunicacions, sinó també el tecnològic. Però encara que serà el seu nou producte estrella, també s'especula amb que es presentarà el nou model d'iPad, amb una mida més compacta, i sota el nom d'iPad Mini.


Les comparacions són odioses


Però això tot just acaba de començar. Totes les marques ja s'han mobilitzat (en el sentit més literal de la paraula) i han començat a treure al mercat els seus contracops en forma d'aparells amb els quals competir contra el gegant i mediàtic Apple i els seus propers gadgets.

En el cas de Samsung, amb la Galaxy Note 10.1 (per la mida de la seva pantalla) volen competir contra "l'antic" iPad 3 oferint una tauleta tàctil més gran i amb més prestacions. Sobretot, segons el gegant coreà, és un complement pels usuaris dels seus mòbils Galaxy S3. Destaca el seu potent processador, que permet fer servir més d'una aplicació a la vegada, la tornada al llapis, però reformulat com si fos una tauleta tàctil (ideal per dibuixar), i un disseny molt més fi i lleuger que l'iPad 3.

Microsoft, per la seva banda, està a punt de llençar la seva tauleta tàctil sota el nom de Surface (com ja vam veure) amb el seu nou sistema operatiu Windows 8. La data serà a finals d'octubre, amb un preu similar al de l'iPad 3 i amb grans expectatives de venda. Google, per part seva, va començar a vendre fa pocs dies a tot el món el seu nou model de tauleta tàctil anomenada Nexus 7, però amb un preu més baix (199€ el model mitjà), ja que, per prestacions, no és competència directa dels competidors d'Apple.


Joguina o tecnologia?


Però l'últim "convidat" d'aquesta festa de la tecnologia ha sigut Amazon. Fa pocs dies van fer oficial que el seu model de tauleta tàctil Kindle Fire, que no va arribar mai a l'estat espanyol, ja estava descatalogat. Tot just ahir, però, ja van anunciar el llançament dels models que els substituïen, i també que arribaran al nostre continent amb preus molt i molt bons (amb els quals han guanyat milions de vendes als Estats Units). De fet, ja es poden reservar i tot.

Així que, tot i semblar un aparell inútil fa poc més de 2 anys, veiem com el mercat de les tauletes tàctils no deixa de moure's, d'avançar i de transformar-se per arribar a qualsevol tipus de consumidor, sense que importi la mida de la seva butxaca. "Todo por la pasta". Ja tens la teva?