6 de set. 2012

20 ANYS DE GARATGE CLUB


Ara fa vint anys, mentre uns encara es feien palles amb les olimpíades, a uns quants metres de la Vila Olímpica una sala va veure la llum, Garatge Club, que més tard va esdevenir mítica i cabdal a la ciutat i que va funcionar durant deu gloriosos anys.
Avui, amb el vintè aniversari, comencen els actes de celebració: una exposició de fotografies i cartells de la sala i tres concerts seran la base.


Últim concert al Garatge

Un es recorda de Garatge i se li escapa un bufff, però realment veu la importància que va tenir dins la ciutat quan torna a mirar entrades i veu la programació que va establir al barri de Poble Nou. Refused, Rammstein, Anvil (sí, els del documental), Desmod Dekker i tants altres grups punk, hardcore, ska o reggae, tots els repudiats de la modernor dels dissenyadors i del que esdevindria la ciutat anys més tard.No entrarem en la memòria col·lectiva i la nostàlgia del que va suposar Garatge per a Barcelona i tot Catalunya: un despertar auditiu i cultural on s'hi programaven coses impensables si no hagués sigut per l'existència de la sala. Però no hi entrarem. Si voleu fer una mica de memòria i teniu un clínex a mà, visiteu Fanzinosis i llegiu fins els comentaris del post (anècdota de Lisabö inclosa: Una de esas noches mágicas, en pleno concierto de Lisabö, apareció la Guardia Urbana y Karlos Osinaga -guitarra, voz- desde el micro ironizó que no sabían que en su concierto había una fiesta de disfraces.)


Qui no recorda les columnes de garatge?


No More Lies als concerts de comiat de la sala de BCore Disc

Fa vint anys va obrir Garatge i en fa deu que va tancar.
Per això avui al centre cívic Can Felipa s'inaugura una exposició de cartells i fotografies de la sala. A més a més, el dia 15 de setembre i dins les Festes de Poble Nou, secelebrarà un concert davant l'antiga porta de Garatge amb bandes del barri que varen tocar a la sala.
El festival BAM també homenatjarà Garatge. Serà el dia 21 de setembre i encara no se sap què faran.
Per acabar, el 6 de desembre hi haurà l'últim concert del vintè aniversari. Serà a la sala del mateix barri, Razzmatazz. Tampoc tenim la programació.