14 d’ag. 2012

VENT DEL SUD


Radio Clotxa
Very Pomelo
Any: 2012
Discogràfica: Chesapik
Un tren parat a l’estació de Riba Roja d’Ebre. Un vagó buit i ple de pols. 38ºC a l’ombra. Unes botes camperes i uns pantalons texans desgastats, molt desgastats. La imaginació m’acostuma a trair, a jugar males passades, però aquesta imatge se’m va projectar al cap un cop escoltat Radio Clotxa de Very Pomelo.
Després d’haver-se cascat dos discos en un any -qui sap si les cançons ja venien de lluny-, aquest 2012 entraran en uns registres més normals. A primera escolta, tot sembla més premeditat, amb més intenció. Així, entenc que, per obrir, hagin escollit el “Drap": poc més d’un minut, el ritme en un segon pla però present. Obertura ben intencionada.

A partir d’aquí, tot transcorre per camins més elèctrics i un pèl més accelerats, fins a "Escalopendra", més reposada, un mig temps que entraria en les coordenades de la balada sinó toqués uns temes una mica més escabrosos. La calma es retroba amb “Un indret pauet” abans d’acabar trencant-ho tot amb “Any nou”. Sonoritats dels seixanta, entre blues i folk, posades al dia.

Very Pomelo acaben de traçar un pas sòlid mostrant una prolificitat envejable. Surten a disc per any. Teixint un imaginari propi d’un món que s’escapa del cosmopolitisme urbanita i uns paràmetres musicals originals, costa trobar equivalent a l'escena local.